Overslaan en naar de inhoud gaan

1990-1999

Historie: 1990 - 1999

 

Cruise Burghplein

Op oudejaarsdag 1999 wordt op het Burghplein een Millenniumfeest gevierd met ’s middags een kinderfeest en ’s avonds een galabal met als thema een cruise aan boord van de oceaanstomer Queen Milly.

Evaluatie Herinrichting Burghplein met gemeente

Overwegend positieve reacties zijn er binnengekomen naar aanleiding van de enquête in Het Witte Dorp en de Witte Burgh over mogelijke verbeteringen van het Burghplein, na de herinrichting en opening op 30 april 1998.

Herinnering aan DAF

Op Koninginnedag wordt het vernieuwde Burghplein officieel geopend. Het nieuwe plein heeft nu een speelbak, nieuw asfalt, elektra, volleybalpalen én een replica van de grote ronde klok, die vroeger aan de gevel van het DAF-gebouw aan de Burghstraat hing.

Herinrichting Burghplein - Het projectplan

In december 1997 maakt de commissie 'Herinrichting Burghplein de balans op na vele jaren intensief overleg met de buurt, de gemeente en ontwerpers uit de buurt om tot een verbeterde inrichting te komen van het Burghplein.
Lees hier over de aanpak, ontwikkeling, de functies van het plein, het pakket van eisen en wensen en een toelichting op het voorgestelde plan.

Meer Witte Dorpen

Het Witte Dorp staat model voor de in Mierlo-Hout (gemeente Helmond) gebouwde witte wijk.

Verlichte gangetjes

Aan de verlichting van de gangetjes, een project om de veiligheid in de buurt te vergroten, doen veel bewoners mee.

Abonneer op 1990-1999