Overslaan en naar de inhoud gaan
Aardedraad

Aangetekende brief Enexis? Foutje bedankt!

Verschillende bewoners van het Witte Dorp krijgen een dezer dagen (of hebben hem al gehad) een aangetekende brief van netwerkbeheerder Enexis. Daarin worden ze gesommeerd om toch echt iets te doen aan de aarding van de elektrische installatie. Of in ieder geval om te reageren dát ze er iets aan gaan doen.

 

Maar nog voor de brieven goed en wel aangekomen zijn, hebben Enexis en Brabant Water ontdekt dat er een fout is gemaakt. In overleg met enkele buurtbewoners is enkele maanden geleden immers vastgesteld dat de aarding geen haast heeft. Het Witte Dorp krijgt voorlopig nog geen kunststof waterleidingen, de aanleiding voor de actie. 3 maanden uitstel was geen probleem, is toen afgesproken. 

 

Die afspraak staat nog steeds, bevestigt een medewerker van Brabant Water aan ons mini-comité Aarding in het Witte Dorp. De aangetekende brieven moeten als niet verzonden worden beschouwd. Over 3 maanden volgen wellicht nieuwe brieven aan de inwoners van het Witte Dorp die dan nog niet gereageerd hebben. 

 

Voor meer informatie over wat te doen om de aarding op orde te brengen, zie het nieuwsitem over dat onderwerp! Inmiddels hebben de uitgekozen bedrijven Aardnet en Selder al op tientallen adressen een onderzoek gedaan en eventueel een nieuwe aardpin geslagen. Overigens bleek dat niet overal nodig; hier en daar blijkt al een goede aarding aanwezig.