Overslaan en naar de inhoud gaan

Actieve Witte Dorpers: Mark

Naam?

Mark

 

Sinds wanneer woon je in het Witte Dorp?

Al sinds 1995 😬.

 

Heb je vaak meegedaan met het organiseren van evenementen in de wijk? Welke?

Heel vaak! Ik heb 10 jaar het NZNF mee georganiseerd en ben daardoor in het WIDO bestuur terecht gekomen als coördinator evenementen. Vanaf ons 75-jarig jubileum heb ik meerdere initiatieven gestart waaronder het eerste kindercarnaval in de tent op het Burghplein. Halloween en kindervuurwerk zijn ook een beetje uit die tijd. Sindsdien is er voor Halloween nu een goede c'sie 👍 die het heeft overgenomen. Tot Corona heb ik steeds de andere 2 activiteiten ook opgezet. 

 

Wat was daar het allerleukst aan?

Het is vooral leuk om te zien dat buurtgenoten er lol aan beleven en dat we als wijk een mooi feest of evenement hebben!!

 

Hoeveel tijd was je er aan kwijt?

Omdat ik zowel in de NZNF en het Wido bestuur zat was ik er wel veel tijd aan kwijt. Vanuit het bestuur ben ik regelmatig bij veel evenementen betrokken en heb daarnaast rollen in de communicatie (FB) en bij de sponsoring. Nu er een nieuwe enthousiaste commissie is voor NZNF kost me het veel minder tijd en help ik graag een handje mee zoals afgelopen september als "kok".

Kindercarnaval is heel weinig werk. Even de Blokhut regelen en die regelen dan de hele locatie. Daarna alleen zorgen dat er een flyer komt en er aandacht voor is via de sociale media. 

Kindervuurwerk is ook bijna geen werk. Een paar fakkels kopen en leuke berichten op FB en dan om 20:00 aftellen (alleen iedereen het verzoek doen om nog geen zwaar vuurwerk af te steken voor de kleintjes).

 

Hebben jullie nog versterking nodig?

Ik heb tot Corona steeds gezorgd voor het kindercarnaval en kindervuurwerk om 20:00 op oudejaarsavond. Voor die twee activiteiten zoeken we nu opvolging. Beide activiteiten kosten nauwelijks tijd en worden zeer gewaardeerd. Als je interesse hebt, neem dan even contact op. Ik kan je zo uitleggen wat je ervoor moet doen. Ideaal voor mensen met jonge kinderen die hier vooral van genieten!!

 

Omschrijf de ideale commissielid in drie woorden?

Die is er niet: gewoon iemand die zelf kinderen heeft en het de moeite waard vindt om met een klein beetje werk iets leuks voor de wijk te doen!

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die nog twijfels om bij een commissie te gaan?

Zorg dat je met z'n tweeën bent, dat is leuker. Het kost bijna geen tijd dus dat kan het probleem niet zijn!!

 

Klik hiernaast door naar de verhalen van IvyHans, Rob, Hanane, Weike, JasperWieger, en Dorine.

 

Lijkt het jou ook wat om je mouwen op te stropen en mee te helpen in de wijk? Stuur dan snel een berichtje naar bestuur@hetwittedorp.nl of neem direct contact op met een specifieke commissie/werkgroep.