Overslaan en naar de inhoud gaan

Actieve Witte Dorpers: Wieger

Naam?

Wieger

 

Sinds wanneer woon je in het Witte Dorp?

1 augustus 1994

 

Wat doe je zoal voor het Witte Dorp en hoe lang al?

Sinds ik hier ben komen wonen lever ik bijdragen aan de wijkkrant. Daarnaast acteer ik sinds 1994 als bestuurslid in de wijkvereniging.

In al die jaren heb ik al heel wat feestjes en activiteiten mogen organiseren. Straatspeeldagen, autovrije zondagen, sportdagen, meerdere edities van het NZNF, jubileumfeesten. En we hebben in al die jaren al zo’n twintig keer een wijk barbecue georganiseerd.

 

Wat is daar het allerleukst aan?

Al die activiteiten maken ons wijkje een erg aangename plek om te wonen. Daar lever ik graag een bijdrage aan.

Maar, als ik er een allerleukste activiteit uit moet kiezen, dan kom ik uit op het journalistieke deel.  Ik vind het leuk om mensen te interviewen en er vervolgens een artikel over te schrijven. Liefst vullen we de wijkkrant met verhalen over mensen die iets speciaals te vertellen hebben. Dat is inspirerend, maar ik krijg er ook goede zin van als we met ons clubje weer een mooie editie hebben gemaakt. Onze krant bevat namelijk bijna alleen maar positieve verhalen!

 

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?

Dat hangt erg af van de frequentie waarmee de krant verschijnt. En, hoeveel artikels je wilt schrijven. Per artikel besteed ik “grosso modo” een half uur aan het interview en vervolgens een uur om er een verhaal van te maken.

 

Hebben jullie nog versterking nodig?

Ja, we zouden graag wat jongere redacteuren willen verwelkomen. De huidige redactieleden zijn allemaal de vijftig gepasseerd, en dan druk ik mij heel voorzichtig uit! Dertigers beleven de wereld weer net iets anders dan mijn generatie en dat kan een hele leuke aanvulling c.q. versterking opleveren. Heb je interesse, stuur ons dan even een email!

 

Omschrijf het ideale redactielid in drie woorden?

Tja, het helpt wel als je plezier beleeft aan het schrijven. Verder is het niet ingewikkeld, iedereen kan het!

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die nog twijfelt om bij een commissie te gaan?

Je houdt er leuke contacten aan over en het is elke keer weer een genot om mensen te zien genieten van wat jij hebt helpen organiseren

 

Klik door naar de verhalen van IvyHans, Rob, Hanane, Weike, Mark, Jasper, Karel en Dorine
 

Lijkt het jou ook wat om je mouwen op te stropen en mee te helpen in de wijk? 

Stuur dan snel een berichtje naar bestuur@hetwittedorp.nl of neem direct contact op met een specifieke commissie/werkgroep