Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtpreventieteam Tuindorp weer actief!

In 2016 is gestart met het buurtpreventieteam Tuindorp. In de afgelopen jaren zijn er nogal wat wisselingen geweest van teamleden door verhuizingen of te druk hebben (foto met team uit 2017). De coördinator van het team is in 2020 gestopt.

 

Naast wijzigingen in het team zijn ook de Corona-omstandigheden oorzaak geweest, dat in het afgelopen jaar het buurtpreventieteam niet zo actief was als voorheen. Toch bleef het aantal woninginbraken laag, omdat veel mensen thuis werkten.

 

Recent is een aantal leden bereid gevonden om de coördinatiewerkzaamheden gezamenlijk op te pakken. Hiermee zullen de teamleden weer meer geïnformeerd en aangestuurd worden en zullen de preventen weer hun rondes gaan lopen en zo meer zichtbaar op straat zijn.

 

Het belangrijkste doel van buurtpreventieprojecten is dat bewoners een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van de buurt. Ook vergroot buurtpreventie de veiligheidsbeleving en het zorgt voor meer onderlinge verbondenheid tussen bewoners. Daarnaast is samen met een buurtgenoot een rondje lopen ook heel gezellig en ontspannend.

 

Het buurtpreventieteam heeft nog wel versterking nodig. Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in je buurt en samen met een buurtgenoot af en toe een ronde te lopen? Je kunt je aanmelden via buurtpreventie@hetwittedorp.nl. Je krijgt dan meer informatie en na een korte cursus kun je meedoen.