Skip to main content

Cees en Lex zijn nu erelid van het Witte Dorp

Cees en Wiet Donkers en Lex Bosselaar en Jaco van der Stelt gaan vertrekken uit het Witte Dorp; binnenkort verhuizen ze. Wegens hun grote verdiensten voor de buurt zijn ze door de stichting Witte Dorp-De Burgh benoemd tot erelid. Een unicum. 

 

Dat gebeurde zaterdagmiddag 5 september, tijdens de feestelijkheden op het Burghplein, in het bijzijn van veel speciaal daarvoor opgetrommelde bewoners. Net na thuiskomst van de deelnemers aan de Walking Escaperoom en vóór de Bierproeverij, sprak voorzitter Leo Schliekelmann de vertrekkende buurtgenoten toe. Het stichtingsbestuur had zich het hoofd gebroken over een passend afscheidscadeau voor deze speciale bewoners. Het Witte Dorp-speldje hebben ze al (Lex heeft er zelfs al drie omdat nieuwe besturen vaak vergaten dat hij al eens gehuldigd was - red.). En dus willen we een nieuw begrip introduceren. We hebben certificaten laten maken waarmee we Lex en Cees benoemen tot erelid van de stichting WIDO. Dat is de eerste keer in de geschiedenis", aldus Leo. 

 

Hij presenteerde bovendien een quiz met vragen over al lang vervlogen tijden. Dat was niet zomaar. Cees Donkers stond mede aan de wieg van alle buurtactiviteiten sinds hij in 1978 hier kwam wonen. Hij was onder meer voorzitter van de stichting. Lex Bosselaar was ook actief in diverse hoedanigheden, als spreekstalmeester bij Sinterklaas, lid van de buurtkrantredactie en nu nog als voorzitter van het Onderhoudsfonds. 

 

,,Witte Dorper ben je voor altijd", zei Lex, mede namens Cees. En dus richten wij een reüniecommissie op die regelmatig bijeenkomsten zal organiseren voor oud-bewoners. Te beginnen met Koningsdag  2021." 

 

Leo Schliekelmann introduceerde ter gelegenheid van het afscheid een nieuwe Witte Dorp-activiteit: de WIDO Talks. Waarbij verhalen zoals die van Lex en Cees verteld gaan worden. Op bijeenkomsten in de buurt of als podcasts op de website. Dat moet nog uitgewerkt worden.