Overslaan en naar de inhoud gaan

De KleZkoppen terug op Burghplein - maandag 6 juli

De klezmer blazers van De KleZkoppen, van onze buurtgenoot Gerard van der Vleuten, komen weer naar het Burghplein voor een openlucht uitvoering. 
Kom op maandag 6 juli, 20.00 uur meegenieten van hun melancholieke Balkan klanken en opzwepende ritmes.

 

Vrijzinnig Klezmer Orkest De KleZkoppen spelen de van oorsprong oost-Europese joodse muziek. Muziek die nog steeds in de Balkan erg populair is en in de V.S. door Joodse immigranten vanaf +/-1900 zich heeft ontwikkeld onder de verzamelnaam “klezmer”. Zij spelen snel tempo Jiddische bruiloft muziek afgewisseld met enkele melancholieke stukken. Dit doen zij met een -voor de regio- unieke bezetting, met alleen maar blaasinstrumenten. Een vijftal muzikanten en levensgenieters uit Eindhoven, die elk optreden en repetitie als een waar feestje beleven. De allround muzikanten hebben individueel inmiddels hun sporen wel verdiend in de klassiek/jazz/pop/musical en carnaval wereld. Op zoek naar een nieuwe uitdaging zijn in 2005 De KleZkoppen ontstaan en spelen sindsdien op pop/folk/cultuur festivals zoals Kempenerpop, Cult&Tumult, Parkfest, Fabriek Magnifique, (bedrijfs)feesten, bruiloften, muziekpodia/café’s en op straat.

Bezetting orkest: Ad van Erp - klarinet, Henri Heerings - saxofoon, Paul van Rooy - trompet, Andreas Buijs - trombone, Gerard van der Vleuten - Bombardon.

 

Datum: maandag 6 juli, 20.00 uur

Burghplein