Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse activiteiten in de Wilgenhof

Vanaf woensdag 13 februari 2019 repeteert het Grijze Koppen Orkest

 

Vanaf aanstaande woensdag repeteert het Grijze Koppen Orkest van de Wilgenhof weer wekelijks in de Speckenzaal onder leiding van Corien Konings. De repetitie is altijd op woensdagmiddag van 14:00 uur tot 15:00 uur, m.u.v. 27 februari, 20 maart en 10 april 2019.

 

In 10 repetities wordt er gewerkt naar een gezellig voorjaarsconcert op 8 mei 2019Je bent van harte welkom om te komen luisteren, maar vooral ook om mee te doen. Ken je wijkbewoners, die graag zouden willen aansluiten, kom samen of laat het ons weten! Het is voor alle leeftijden! Sluit gerust aan met je kinderen om samen muziek te maken.

 

In het najaar repeteren we voor een spetterend eindconcert van een groot samengesteld Grijze Koppen Orkest vanuit meerdere Vitalis locaties. Dit concert staat gepland voor zondag 10 november 2019 om 14:30 uur in het Parktheater.

 

Literaire salon

Iedere eerste donderdag van de maand is er van 14.30 uur tot 16.00 uur een Literaire salon in de huiskamer van Stratum onder leiding van Noortje Kessels.

 

Er worden dan in een kleine knusse groep korte verhalen en gedichten gelezen, waarna deze worden besproken. Alle teksten worden voorgelezen, waardoor blinden en slechtzienden zonder problemen mee kunnen doen. Laat u inspireren, ontmoet andere lezers en doe leestips op! Iedereen is welkom en deelname is gratis. De huiskamer van Stratum vind je bij binnenkomst via de hoofdingang van de Wilgenhof aan de linkerkant.

 

Eerstvolgende data zijn 7 maart, 4 april, 2 mei en 6 juni 2019. Wanneer u belangstelling heeft om deel te nemen aan deze activiteit, stuur dan een e-mail via m.mul@vitalisgroep.nl  naar Maaike Mul.

 

Dutch Design Week in Wilgenhof

 

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 110 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

De Wilgenhof wordt in 2019 ook een van die vele locaties. De Dutch Design Week is dit jaar van 19 t/m 27 oktober. 

 

Vitalis richt zich op wat design voor senioren kan betekenen. De link wordt gelegd tussen designers, de wijk en hun bewoners en tussen jong en oud. Nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden zullen worden aangegaan en ontdekt, waarbij inspiratie en kennis delen centraal staan. Ouderen en jongeren werken zo nauw samen in  nieuwe processen, die met elkaar worden verkend en ontworpen. Mensen kunnen tijdens de Dutch Design Week zo elkaar ontmoeten en inspireren.

 

Ben je ontwerper of anderszins met design bezig of ken je iemand die een platform zoekt voor een dergelijk project, neem dan contact op met Froukje Kuiper via f.kuiper@vitalisgroep.nl  of 06-10240352 en wordt ook deelnemer aan de Dutch Design Week 2019!

 

Kom in ieder geval tijdens de Dutch Design Week ook in de Wilgenhof kijken. Gewoon bij u om de hoek!