Overslaan en naar de inhoud gaan
flyer expo wilgenhof

Expositie Beeldhouwgroep De Verbeelding in Vitalis Wilgenhof

Van 31 augustus tot 13 november a.s. exposeren leden van beeldhouwgroep “De verbeelding” in de Wilgenhof. In deze expositie laten Jos Raaymakers, Gerry Swinkels, Margriet Lichteveld en Sjef Cox hun werk zien. 

 

De groep bestaat uit zes kunstenaars en werkt op een vaste plek in Dommelen. Altijd buiten, in weer en wind, maar vaak in de zon.

 

De beelden die zij maken zijn ontstaan als vrij werk of in opdracht. Grote en kleine beelden kregen en krijgen vorm, het ene snel en grof, het andere verfijnd en subtiel, intuïtief of met een vooropgezet plan. De beeldhouwers geven uiting aan wat hen inspireert op hun reis door het leven en over de wereld.  

 

Elke beeldhouwer werkt zelfstandig zijn eigen idee uit, in zijn eigen vormtaal, maar ervaart de inspirerende stimulans van de groepsleden als van grote waarde. 

 

Beeldhouwgroep De Verbeelding heeft eerder samen geëxposeerd, maar ook elk van hen heeft individuele exposities gehad of in een ander groepsverband werk getoond. Her en der geven hun beelden de leefomgeving meer kwaliteit en karakter.

 

U ziet in deze expositie een dwarsdoorsnede van hun beelden in diverse hout- en steensoorten, al dan niet met andere materialen, in combinatie met schilderijen van Gerry Swinkels, 

 

Tijdens deze expositie worden de bewoners van Vitalis Wilgenhof op een bijzondere manier bij betrokken door hen kennis laten maken met het beeldhouwen en onder begeleiding van de beeldhouwers beelden te laten maken in mergel of klei.

 

De exposanten nodigen u uit van hun beelden te komen genieten, zoals zij genoten hebben bij het maken ervan.

 

De expositie is gratis te bezichtigen van 9.00-18.00 uur in het paviljoen van Vitalis Wilgenhof. Vitalis Wilgenhof is te bereiken via de hoofdingang aan de Schalmstraat.

 

Meer informatie over de expositie en kunstenaars, of wilt u zich aansluiten bij het collectief, kijk dan op de website van Jos Raaijmakers of Sjef Cox.