Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen deelbakfiets op hoek 2e Wilakkersstraat

LAATSTE NIEUWS: Geen bakfietsplaats op hoek Petrus Dondersstraat-2e Willakkersstraat

De gemeente Eindhoven en Cargoroo hebben bekend gemaakt dat er geen opstelplek voor de deelbakfiets komt op de hoek Petrus Dondersstraat-2e Wilakkersstraat. Na de commotie over die locatie kiezen de twee voor een plek op de hoek Petrus Dondersstraat-Sint-Jansweg. 

Onduidelijk is of de Sint-Servaasweg (het plein/de straat bij de Fatimakerk) nog steeds in aanmerking komt voor een eigen plaats. Daarover is niets bekend gemaakt.  

Omwonenden van de kruising Petrus Dondersstraat-2e Wilakkersstraat verzetten zich tegen plaatsing van de de bakfiets op hun stoep. Ze vreesden onder meer overlast en een onveilige situatie. Eerder viel ook een locatie op de Schalmstraat al af.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels is er meer bekend over de planning rond het initiatief deelbakfietsen en worden er twee nieuwe locaties voorgesteld. Het gaat om de Petrus Dondersstraat en de Sint Servaasweg. De exacte locaties zijn te vinden in bijgevoegde foto's. De locatie in de Schalmstraat komt hiermee te vervallen. Direct omwonenden hebben een brief ontvangen.

In Tuindorp komen dan in totaal drie buurtbakfietsen in de straten:

 

Plaatsing buurtbakfietsen

Na een oproep om je mening te delen hebben als Wido bestuur en enkele buurtbewoners met de gemeente over dit initiatief gesproken. In de eerdere communicatie is gesproken over het gefaseerd plaatsen van de buurtbakfietsen vanaf eind september/begin oktober. Door vertraagde levering van de bakfietsen duurt het langer voordat Cargoroo de bakfietsen kan aanbieden. De gemeente en Cargoroo hebben nu afgesproken dat het plaatsen van de buurtbakfietsen in december zal gebeuren. 

De laatste updates over de plaatsingsdata zijn te vinden op: www.cargoroo.nl/eindhoven.

 

Contact

Wil je contact opnemen met de gemeente naar aanleiding van dit initiatief: deelmobiliteit@eindhoven.nl.