Overslaan en naar de inhoud gaan
geldropseweg afzetting

Geldropseweg op de schop

Deze week is de gemeente begonnen met het aanpassen van de kruisingen van de Geldropseweg met de St. Jorislaan/Gabriël Metsulaan en de Petrus Dondersstraat. Er komen nieuwe verkeerslichten en ter hoogte van de Witte Dorp-woningen verdwijnt een rijstrook. De werkzaamheden duren nog tot en met vrijdag 8 november.
 
Door het verdwijnen van een rijstrook richting de ring ontstaat ruimte voor een bredere middenberm. De 7 bomen in de middenberm zijn gekapt en worden vervangen door 8 nieuwe bomen.
 
In de oorspronkelijke plannen van de gemeente zou het niet meer mogelijk zijn op de Geldropseweg linksaf te slaan richting Petrus Dondersstraat. Maar na breed protest vanuit de buurt zette wethouder Joost Helms in november vorig jaar een streep door het plan. Onze buurt blijft dus ook na de reconstructie goed bereikbaar.
 
De aannemer voert de werkzaamheden in twee fasen uit. In fase 1, die tot en met 18 oktober duurt, is de Geldropseweg richting de ring afgesloten tussen de beide kruisingen. Vanaf 21 oktober tot en met 1 november is de Gabriël Metsulaan afgesloten. De doorgang ter hoogte van de Petrus Dondersstraat blijft nog dicht tot en met 8 november.
 
Voor meer informatie en de tekening met de fasering: klik hier.