Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurvolle boomperkjes in de wijk: Ijsbrand

Naam?

Ijsbrand

 

Adres? 

Sint Nicasiusstraat, bovenverdieping

 

Hoe lang woon je al in de buurt?

10 jaar

 

En wanneer ben je hiermee begonnen?

Drie jaar geleden hoorde ik over de actie ‘Adopteer een Straat’ en heb ik bollen en compost van de gemeente gekregen om de boomperkjes te beplanten. Ondertussen maak ik geen gebruik meer van deze actie, maar ben ik doorgegaan met zonnebloemen en bloemenzaad, die ik zelf verzamel uit de volkstuin waar ik ook met groen bezig ben. 

 

Waarom doe je het eigenlijk? 

Ik ben gek op tuinieren, heb een moestuin en kweek ook nog kalebassen bij het Wasven. Ik heb een flatwoning en geen tuin, maar op deze manier heb ik toch een stukje groen dicht bij huis om in te werken.

 

Verder geniet ik er erg van - zoals afgelopen herfst - wanneer ik veel vogels op de uitgebloeide zonnebloemen af zie komen. Dit jaar waren er zelfs ook regelmatig puttertjes, die je maar weinig hier in Eindhoven ziet.

 

Ken je nog meer buurtbewoners die hiermee bezig zijn?

Nee, ik ken niemand die het ook doet, dus doe ik t nu in mijn eentje. Maar als mensen vragen hebben of mee willen doen, kom ik graag met ze in contact! En als er iemand nog stekjes of zaadjes over heeft is dat altijd welkom!

 

Stel dat je iemand hebt geïnspireerd, wat zijn jouw tips?

Ik zaai zelf voornamelijk onderhoudsarme planten, zoals zonnebloemen. Dat is omdat ik iets verderop in de straat woon en daardoor regelmatig water geven onhandig is. Ik doe dat natuurlijk wel als het echt heel droog en warm is.

 

Verder doe ik jaarlijks een nieuwe zak tuingrond er in op eigen kosten. Dan groeit alles toch nét wat beter.

 

Heb je vragen aan deze buurtbewoner of onderhoud je zelf een perkje in de wijk en mogen we jouw interviewen? Stuur dan een berichtje naar redactie@hetwittedorp.nl.

 

Heb je vragen over adopteer een Straat? Stel ze gerust aan Kees Lepoeter. Hij helpt je graag! Mail via: adopteereenstraat@gmail.com of lees eerst verder op hun Facebook pagina.. Bordjes en handschoenen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Compost en plantjes worden maar 1 keer per jaar uitgedeeld, daarvoor dient men zich in Februari aan te melden, maar er is een reservelijst in het geval niet alles wordt opgehaald.