Kleurvolle boomperkjes in de wijk: Rob
Naam?
Rob
Adres?
Gebroeders van Doornestraat 30
Hoe lang woon je al in de buurt?
11 jaar
Hoe lang geleden ben je hiermee begonnen?
Ik ben er twee of drie jaar geleden mee begonnen, toen een buurman mij erop attendeerde dat er een actie "Adopteer een straat" was vanuit de gemeente. We hebben toen met zes bewoners uit de straat plantjes en grond besteld en zijn meteen begonnen. En we doen het nóg steeds!
Waarom doe je het eigenlijk?
Voor de gezelligheid, maar ook omdat ik erg van groen en planten houd. En ik word er simpelweg vrolijk van.
Kennen jullie meer buurtbewoners die hiermee bezig zijn?
In elk geval de buurtbewoners uit de straat met wie ik het samen doe.
Stel dat jullie iemand hebt geïnspireerd, wat zijn jullie tips?
Bij ons in de straat blijken de perkjes erg droog te zijn. Misschien omdat ze hoger liggen? Je moet daarom de perkjes regelmatig water geven. Een beetje aandacht eraan besteden kan ook geen kwaad en af en toe wat bemesten.
Als je - net zoals bij ons - een houten rand eromheen wilt maken, gebruik dan hardhout. Het eerste randje was niet van hardhout en was binnen de kortste keren weggerot. Hardhout is wat duurder, maar dit soort hout je kunt ook gebruikt halen bij van der Vleuten in Best. Zo krijgt het een tweede leven én is ook nog eens goedkoper!
Heb je vragen aan deze buurtbewoner of onderhoud je zelf een perkje in de wijk en mogen we jouw interviewen? Stuur dan een berichtje naar redactie@hetwittedorp.nl.
Heb je vragen over adopteer een Straat? Stel ze gerust aan Kees Lepoeter. Hij helpt je graag! Mail via: adopteereenstraat@gmail.com of lees eerst verder op hun Facebook pagina.. Bordjes en handschoenen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Compost en plantjes worden maar 1 keer per jaar uitgedeeld, daarvoor dient men zich in Februari aan te melden, maar er is een reservelijst in het geval niet alles wordt opgehaald.