Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag op het Burghplein: editie 2024

Zaterdag 27 April is er weer Koningsdag op het Burghplein. Na een zonovergoten editie vorig jaar heeft de Koningsdag commissie weer een mooi programma opgesteld waaraan alle leeftijden een leuke dag kunnen beleven!

 

Vrijwilligers

Ieder jaar helpen de vrijwilligers om de dag enorm geslaagd te laten zijn. Ook dit jaar zouden wij graag weer een oproep aan jullie willen doen om mee te helpen!

Meld je aan als vrijwilliger en geef je voorkeur bij welke activiteit je mee zou willen helpen.

 

Kleedjesmarkt

Vanaf 10 uur kunnen alle kinderen die dat willen hun spullen verkopen, kunsten vertonen of iets anders leuks laten zien aan alle bezoekers.

 

Witte Marktkramen

Van 10 - 16 uur kunnen bewoners van het Witte Dorp en de Witte Burgh een kraam huren voor het verkopen van spullen. Indien je verzekerd wilt zijn van een kraam op een bepaalde plek, dan kan dit voor een kleine toeslag. Indien je voorkeursplek al is vergeven, zorgen wij er voor je zo goed mogelijk ergens anders te plaatsen.

Klik hier voor het reserveren van een kraam!

 

Activiteiten op het plein

Dit jaar zijn er voor klein en oud leuke activiteiten bedacht. Voor de allerkleinste zijn er knutseltafels, tekentafels om te kleuren en kunnen zij een mooie tas voor koningsdag maken.

 

Om jullie gedurende de dag goed te vermaken heeft de commissie hun uiterste best gedaan om een breed aanbod aan activiteiten aan te bieden dit jaar. Allereerst komt Dries de goochelaar dit jaar weer naar het Burghplein! De afgelopen jaren heeft Dries jullie laten zien hoe ontzettend goed hij kan goochelen, en heeft beloofd dat dit jaar weer aan jullie te laten zien.

 

Wil je liever je toekomst laten voorspellen? Ook dat kan dit jaar! Dit jaar hebben wij voor jullie een waarzegster weten te regelen die al vaak mensen heeft mogen vertellen wat voor voorspoed of onheil er in hun toekomst verborgen zit. Durven jullie het aan om de toekomst te horen? Vraag het Els de waarzegster!

 

Blijf je liever met beide voeten op de grond, dan hebben we natuurlijk een stormbaan waar je met je vrienden een battle kan doen wie de snelste is, of knutsel het allermooiste kunstwerk in elkaar of ga lekker samen spelletjes spelen en springen op de springkussens.

 

De dag zal muzikaal begeleid gaan worden door de bands Koelcell en The Whiskey Men. Geniet onder het genot van een (alcoholische) versnapering naar hun aanstekelijke repertoire en maak er een gezellige dag van samen met de buurtgenoten op het plein.

 

Wat hebben we nog meer?

Dit jaar is er weer een variëteit aan eten en drinken om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk spulletjes kan verkopen of kan spelen op het plein.

 

Wij hebben gezorgd voor een koffiebar om jullie te kunnen voorzien van een straf bakje koffie gedurende de dag. Daarnaast zal er een ijscoman zijn, een frietkar voor de hartige trek en er zijn opnieuw de échte Eindhovense Houben worstenbroodjes te koop om de honger van het verkopen te stillen.

 

Daarnaast hebben we ook dit jaar weer voor de kinderen een stempelkaart. Hiermee krijg je onbeperkt limonade, 1 zakje chips, 1 popcorn en een broodje knakworst.

 

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op 27 april. Wij hebben er in ieder geval al enorm veel zin in! Jullie ook?

 

Sophia, Ilona, Lisanne, Han, Niels, Rik en Justin