Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsdag op het Burghplein is terug

Na afwezigheid van twee jaar zal op woensdag 27 april eindelijk weer een Koningsdag worden georganiseerd. Het belooft net zoals voorgaande jaren weer een spektakel dag te worden met vertier voor jong en oud!

 

Vrijwilligers

Ieder jaar helpen de vrijwilligers om de dag een succes te laten zijn. Ook dit jaar zouden wij graag weer een oproep aan jullie willen doen om mee te helpen! Aanmelden kan via dit formulier en geef je voorkeur aan bij welke activiteit je mee zou willen helpen.

 

Matjesmarkt

Vanaf 10:00 uur kunnen alle kinderen die dat willen hun spullen verkopen, kunsten vertonen of iets anders leuk laten zien aan alle bezoekers.

 

Witte Marktkramen

Van 10:00  tot 16:00 uur kunnen bewoners van het Witte Dorp en de Witte Burgh een kraam huren voor het verkopen van spullen. Indien je dit jaar verzekerd wil zijn van een plek, kan je een kraam reserveren voor een kleine bedrag. Indien je kraamvoorkeur al is vergeven zorgen wij er voor je zo goed mogelijk ergens anders te plaatsen.

Ga hier verder om een kraam te reserveren.

 

Fietsentoer en activiteiten op het plein

Versier dit jaar je fiets op z’n allermooist en laat het aan iedereen in het Witte Dorp zien! Vanaf 11:00 uur mag je je versierde fiets laten zien op het plein en fietsen jullie een mooi tochtje door de wijk. De winnaars krijgen een klein cadeautje.

Vanaf 12:00 u zijn er een veel leuke activiteiten gepland voor jong en oud! Laat jezelf schminken tot een échte koning, koningin of als je favoriete dier. Knutsel het een mooi kunstwerk in elkaar, ga lekker samen spelletjes spelen of springen op de springkussens. Ook hebben we dit jaar levend tafelvoetbal, waar je je voetbalkunsten kan laten zien.

Leentje en Beentje zijn ook dit jaar weer van de partij om een meeslepend verhaal te vertellen in de poppenkast. Zij hebben er enorm veel zin in! Jullie ook? Kom ze zien om 14:00 uur!

 

Witte Dorps’ Got Talent

Van 15:00 tot 16:00 uur wordt er op het grote podium Witte Dorps’ Got Talent georganiseerd! Hier kan iedereen van jong tot oud zich voor aanmelden en kun je jouw  leukste,  en creatieve of spectaculaire act laten zien aan een jury én het grote publiek. De winnaar van dit spektakel verdient een mooie prijs en natuurlijk eeuwige roem!

Om 16:00 uur komt er een goochelaar op het plein om met een spectaculaire  show zijn goochelkunsten aan iedereen te laten zien.

Vanaf 16:45 uur tot 18:15 uur zal er een band optreden met een leuk Iers tintje om de dag met elkaar enorm gezellig af te sluiten

 

Wat hebben we nog meer?

Dit jaar is er weer een grote variëteit aan eten en drinken om er voor te zorgen dat je niet naar huis hoeft om te eten en te drinken en zo lang mogelijk spulletjes kan verkopen of kan spelen op het plein.

Er is een koffiebar om jullie te kunnen voorzien van een straf bakje koffie gedurende de gehele dag. Daarnaast is  er een ijscoman , een pizzabar en worden er gedurende de dag kleine snacks uitgedeeld op het plein

Ook hebben we dit jaar weer voor de kinderen een stempelkaart. Hiermee krijg je onbeperkt limonade, één zakje chips, één suikerspin en één broodje knakworst.

Gedurende de dag zullen leerlingen van MijnMuziekles hun beste mix skills laten zien op het plein en ons vermaken met hun muziekcollecties.

 

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op 27 april. Wij hebben er in ieder geval al enorm veel zin in! Jullie ook?

 

Els, Kim, Clemens, Han, Ted en Justin

Koningsdagcommissie het Witte Dorp