Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke opschoondag ook in het Witte Dorp

Oproep

Zaterdag 19 maart 2022 is het weer zo ver, de landelijke opschoondag! Ook in Eindhoven kan je alléén of met een groepje naar buiten gaan om je buurt schoon te maken. Vanzelfsprekend doe je dit op een veilige manier met goed gereedschap, zoals een grijper, handschoenen, opvallend hesje en een afvalzak. Ieder stukje zwerfafval dat je opraapt, is er eentje. Met meerdere bewoners zijn zo een aantal afvalzakken gevuld. 

 

Op zaterdagmiddag van 13:00 uur tot 14:00 uur kun je spullen voor de opruimactie op het Burghplein komen ophalen. Na afloop gooi je het verzamelde afval in je grijze bak voor restafval. Heb je een stadspas van Cure kan je ook het afval in de ondergrondse container op de hoek van het Burghplein en de Sint Leonardusstraat kwijt. Van 15:00 tot 15:30 uur kun je je grijper en hesje weer inleveren op het Burghplein. 

 

Een opschoonactie draagt niet alleen bij aan een schone buurt, maar je maakt zo ook contact met je buurtgenoten. Zo houden we het Witte Dorp schoon en laten we zien dat afval niet op straat hoort. En 't geeft je ook nog een opgeruimd gevoel!

 

Toch liep het niet storm op die zonnige zaterdagmiddag. Enkele bewoners gingen aan de slag. Ze constateerden dat 't met het zwerfafval in het Witte Dorp best meeviel. Bedankt voor jullie opruimwerk!