Skip to main content
lichtjesroute 2

Lichtjesroute - Hoe gaat de nieuwe verlichting eruit zien?

De Lichtjesroute kenmerkt zich door kleuren en beelden van herdenking en vrijheid, dat we ieder jaar weer mogen vieren.

Ook dit jaar heeft onze werkgroep Lichtjesroute Witte Dorp weer hard gewerkt om onze wijk weer prachtig in het licht te zetten.

 

Picture 1

Pic 3

 

Pic 4

 

De 'V' van victorie

Na c.a. 25 jarenlange trouwe dienst van de bekende rode-, witte-en blauwe gloeilampen, die jaarlijks 3 weken branden in onze wijk, zijn deze nu echt aan vervanging toe. Deze lampen zijn helaas niet meer leverbaar. Om dezelfde reden is de gehele Lichtjesroute organisatie bezig met de overgang naar 100% LED verlichting. Onze eigen werkgroep heeft hiervoor een nieuw ontwerp gemaakt. Dit is een klein ornamentje, bestaande uit een 'V' (victorie) vorm, waarin de huidige rood, wit, blauw gedachte ook meegenomen is. Deze zal dan, zoals nu gedacht, op de voorgevels afwisselend terugkomen.

Pic 5

Er zijn prototypes te zien t/m 14 oktober, op de erkers in de 1e Wilakkersstraat huisnummers 3 - 7. 

 

De LED lampjes hebben een kleiner stralingseffect dan de normale gloeilampen, waardoor het lichteffect op gevels anders is.
Voor we tot de uiteindelijke uitvoering van dit ontwerp kunnen overgegaan, zal de Stichting Lichtjesroute Eindhoven het benodigde budget voor alle materialen moeten beoordelen en vrijgeven. Het construeren zal gebeuren door de Stichting Lichtjesroute in samenwerking met de vrijwilligers van het Witte Dorp. De gedachte is om het gefaseerd te vervangen met ingang van 2013.

Reacties

Voor reacties, ideeën, op- aanmerkingen staan wij altijd voor iedereen open.
Neem contact op met de Lichtjesroute van het Witte Dorp.
Kijk verder ook bij: Lichtjesroute Eindhoven

Mede namens de werkgroep Lichtjesroute Witte Dorp,                                                        

Ger de Grood