Skip to main content

Liz de Bock - Schrijfdocent

Eind 2017 heb ik mijn opleiding voor schrijfdocenten aan de Dactylusacademie met succes voltooid en ben ik voor mezelf begonnen. 

Ik heb, voor ik aan de Dactylusopleiding begon, een boek geschreven met als titel ‘Een Moordvak’, waarbij ik al schrijvend en worstelend mijn eigen vorm heb moeten ontdekken, een bijzonder proces. Die vorm past bij mij, maar toen ik mijn boek af had was ik benieuwd naar de vele andere creatieve schrijfvormen, en hoe die op een goede manier over te kunnen brengen want les geven is weer een ander vak.

Voor deze tijd heb ik als programmamaakster acht jaar lang voor de RVU radio documentaires gemaakt (Academie voor Journalistiek en voorlichting in Tilburg, 1998) en gedurende bijna drie jaar als casemanager levensdelicten bij Slachtofferhulp Nederland, nabestaanden van moord en doodslag op sociaal- psychologisch, juridisch en praktisch gebied begeleid (Maatschappelijk werk en dienstverlening, Eindhoven 2008). Hierdoor heb ik de nodige ervaring met het schrijven van teksten, interviewen, begeleiden van mensen, observeren, feedback geven, interpreteren en spiegelen van gedrag opgedaan.

 

Schrijfdocent

Voor mij komt eigenlijk alles wat ik in het verleden heb gedaan in het vak van schrijfdocent samen.

Ik kijk er naar uit om samen met jou, cursist, te ontdekken hoe je het beste iets kan verwoorden, wat wel en wat niet. Eén enkel woord kan al een enorme impact hebben.
Je maakt kennis met de verschillende vormen waarbij jezelf ontdekt welke het beste bij je past. Je speelt met woorden en teksten: wat wil je overbrengen en hoe komt dat het beste tot zijn recht?
Bij autobiografisch schrijven moet je je ook bewust zijn van de gevolgen van wat je wil vertellen omdat het natuurlijk jouw persoonlijke verhaal is.

Maar het belangrijkste voor mij is om je tijdens jouw schrijfproces te coachen, motiveren, enthousiasmeren en inspireren, er samen iets moois van maken waar je trots op kan zijn.

 

Cursussen

Vind je het leuk om te schrijven? Dan is deze cursus Creatief schrijven iets voor jou! Want in tien lessen maak je kennis met diverse genres; fictie en non- fictie, van een sprookje tot het schrijven van een column of een gedicht. Zo leer je niet alleen andere manieren van schrijven, maar ontdek je ook gaandeweg welke vorm het beste bij je past.
Lees hier verder op mijn website en meld je aan voor de cursus die in februari 2020 begint (10 lessen).

 

Tijdens de cursus Autobiografisch schrijven beschrijf je, op basis van diverse creatieve opdrachten, fragmenten uit je leven. Grappige, lieve, mooie, ontroerende herinneringen, het kan van alles zijn.

Je leert niet alleen over andere vormen van hoe je over jezelf kan schrijven, maar ook ontdek je gaandeweg welke daarvan het beste bij je past.

Lees hier verder op mijn website en meld je aan voor de cursus die in februari 2020 begint (10 lessen).