Overslaan en naar de inhoud gaan
Maarten en Daniëlle

Men neme een Vin du Dok: Maarten en Daniëlle

Hoewel Maarten (39) er door de komst van dochter Isa (bijna 2) minder aan toekomt, vindt hij het nog steeds heerlijk om bijzondere mediterrane gerechten op tafel te toveren. Zeker als er eters komen bij hen thuis op het Burghplein. Terwijl partner Daniëlle (39) vooral uitgedaagd wordt om vanuit bepaalde gezondheidsprincipes (‘The Green Happiness’) iets lekkers te bereiden.

 

Maarten is opgeleid in consumptieve techniek en hotelmanagement, maar kwam in een commerciële functie in de logistiek terecht. “Koken hoorde bij mijn studie, maar ik vond het toen helemaal niet leuk. Pas nadat ik op mezelf ben gaan wonen en single werd, voelde ik de rust en kon ik van culinaire dingen genieten: van koken en van uit eten gaan.”

 

Lager pitje

Met twee vrienden vormde hij een tijdlang een kookclubje: het kooktrio. De lol zit ‘m Maarten vooral in het zelf creëren, iets moois neerzetten en daar anderen mee te verrassen. Hij wil daarin graag uitgedaagd worden. “Met zo’n kookclubje wil je steeds jezelf overtreffen, én die anderen natuurlijk”, lacht hij. “Dan was ik echt dagenlang op zoek naar een bijzonder recept en naar een bijpassende wijn. Dat vond ik echt heel leuk en nog steeds!” Ook was de zaterdag een favoriete dag voor een bezoekje aan horecagroothandel HANOS en dan uitgebreid voor Daniëlle en zichzelf te koken. Maar met de komst van kinderen bij alle drie de kookmaten staat het koken op deze manier nu op een lager pitje.

 

Vrije tijd

Bij mooi weer, vind je Maarten in zijn vrije tijd op zijn racefiets. Daniëlle, die een coördinerende functie heeft bij grote offertetrajecten bij Canon vindt het vooral leuk om daarnaast tijd door te brengen met vrienden: een filmpje pikken, een hapje eten, gezellig een wijntje doen. En daarnaast lekker bewegen als tegenhanger van die Bourgondische leefstijl. “Hoewel je kind al gauw je  nieuwe hobby is”, zegt Maarten lachend, “zou ik toch wel weer eens dat koken met een paar hobbykoks willen oppakken. Bijvoorbeeld met buurtgenoten.” Ook Isa lijkt al een culinaire inslag te hebben. Ze zit in ieder geval het liefst op het aanrecht als er gekookt wordt en is zelf graag met potten en pannen in de weer in haar eigen keukentje.

 

Architecten-koks, wie?

“Ik geef de pollepel door aan de mensen waar we afgelopen jaar tijdens walking diner verrukkelijk hebben gegeten. Hun namen zijn we helaas vergeten, maar hun lekkere eten niet! Misschien dat we ze op deze manier wel vinden: ze zijn beiden architect, hebben twee kinderen en wonen in het oude deel van de Burghstraat, vanuit het plein aan de rechterkant.” Meld je (met tips) bij de redactie van De Witte!

 

Warm chocoladetaartje met witte limoenchocolade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g boter
  • 125 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 50 g bloem
  • 50 ml limoensap
  • 200 g witte chocolade
  • boter om in te vetten

 

Bereiden ± 35 min, afkoelen 1 uur Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de chocolade op laag vuur. Klop de eieren en eierdooiers los met de suiker en spatel door het chocolademengsel. Klop met een garde voorzichtig de bloem erdoor. Verwarm het limoensap op laag vuur en smelt de witte chocolade erin. Schenk het mengsel in een bak van ± 18 bij 15 cm en laat 1 uur afkoelen in de koelkast (het blijft een beetje zacht).

 

Snijd grote dobbelstenen uit de limoenchocolade. Vet 4 ovenschaaltjes van 8-10 cm Ø in met boter. Bestrooi ze met suiker, draai de bakjes goed rond zodat ieder hoekje en randje bedekt is. Schud overtollige suiker eruit. Schenk het pure-chocolademengsel tot ¾ in de bakjes en doe in het midden van ieder bakje een dobbelsteen witte chocolade (misschien houd je wat over). Bak de taartjes 12 min. in de oven. Laat even afkoelen en keer de taartjes dan om op het bord.

 

Garneren naar eigen idee, bijvoorbeeld met wat grove witte chocoladekrullen en een leuke bonbon en een borrelglaasje Limoncello.

 

Serveer direct.

 

Bron: De Witte

Datum: 01-01-2017

Redactie en fotografie: Paula van Overveld