Overslaan en naar de inhoud gaan
St. Joriskerk

M'n klok is kapot!

Als buurtbewoner van Het Witte Dorp vroegen wij de aandacht van de St. Joriskerk, voor een gemis dat wij node ervaren. Nu heeft dit niets van doen met het parochiewerk, maar slechts met de buitenkant van haar torenhoge aanwezigheid in Stratum.

Sinds enkele maanden (of is het al langer?) zijn aan de oostzijde van de immense St. Joriskerktoren de verlichtende wijzers van de klok gedoofd. Nu kunnen wij aan onze zijde helaas ’s avonds de klok niet meer lezen. Hetzelfde gemis werd aan de westzijde al langer gevoeld: komende vanaf het Parktheater is het ’s avonds gissen hoe laat het is.

Nu kunnen je je afvragen hoe belangrijk dit gemis is in dit tijdsgewricht, waarin de tijd voor ieder toch wel bij de hand is. Toch is het jammer dit baken van zekerheid in ons blikveld te moeten missen. Is het een technisch euvel dat verholpen kan worden, vraagt het onderhoud teveel geld, of is de tand des tijds onomkeerbaar?

 

In antwoord op onze vragen reageert Nico van Dongen, Bestuurslid Vastgoed parochie St. Joris:

"Het is een groot en kostbaar werk om de betreffende lampen te vervangen waardoor we in onderzoek hebben of dat met een hele hoge hoogwerker moet, of anders kan. Bij abseilen kan het betekenen dat dit tot het voorjaar moet wachten... en dan in één keer alle zijde vervangen."

 

We wachten geduldig af...