Overslaan en naar de inhoud gaan
Semm (voor), Neeltje en Justus. Foto: Paula van Overveld

Musicalster Semm uit Witte Dorp in Aladdin

Voor de tweede keer staat Semm Albertus (12) uit de 1e Wilakkerstraat op de planken in een grote musical. Na haar rol als Nala in The Lion King, volgt haar 50ste (!) optreden, dit keer als geest uit de lamp in Aladdin Junior. Ze is te zien in het Parktheater op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Komt allen! En dan is er ook nog een auditie voor haar derde hoofdrol: in de musical Tina Turner. 

 

In de buurtkrant die deze zomer verschijnt vertelt de jonge musicalster alles over haar carrière tot nu toe. Ze zit met haar collega's in het ‘talent-lab’ van het Centrum voor Musical, een Eindhovense musicalvereniging voor jongeren. Die repeteert in het Augustinianum waar Semm daar in de brugklas zit. Voor de vereniging speelde ze ook al meerdere rollen.

 

Als er een passende musical- of filmrol op hun pad komt, proberen ze er auditie voor te doen. Een docent van het Centrum voor Musical tipte Semm voor de rol van Nala, het vriendinnetje van hoofdpersonnage Simba in The Lion King. Er volgde een traject van voorrondes met wel 75 kinderen. Uiteindelijk kregen vier meisjes echt de rol. “Dat is allemaal heel spannend, maar misschien nog wel het meest voor ons als ouders”, vertelt Semm’s moeder Marie-Claire.

 

V.l.n.r. Justus, Semm en Neeltje. Foto: Paula van Overveld

 

Bij de uitvoering op het gigantische podium van het AFAS Circustheater in Scheveningen stond de leerling van toen nog groep 8 voor een 1800-koppig publiek. Ze ging naar de brugklas, met huiswerk. “Dan zat ze na afloop op de terugweg Franse woordjes te leren op de achterbank", blikt Marie-Claire terug. Doordeweeks moest ze van de arbeidsinspectie om 21.30 uur naar huis. In het weekend kon ze wel het applaus mee in ontvangst nemen. “Van applaus word ik helemaal blij”, glundert Semm. Ze heeft met veel plezier alle 49 shows gespeeld. “Nee, dat verveelde nooit. Het was alles bij elkaar echt super!”

 

Over  de toekomst is Semm duidelijk: “Ik wil beroemd worden!” Maar de keuze voor een vervolgopleiding staat nog niet vast. Marie-Claire vult aan: “Het is leuk als je kind zoiets doet, maar het kan nog alle kanten op gaan. Ze is nog zo jong.” In ieder geval heeft Semm de eerste stap gezet:  ze is door naar de volgende ronde voor de auditie van Tina Turner.

 

Musical Aladdin, locatie: Parktheater Eindhoven

Datum: 29 juni om 19.00 uur en 30 juni om 14.30 uur. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Centrum voor de Musical