Skip to main content

NZNF 2021 - Moord in het Witte Dorp!

Wat is er gebeurd, wie is er vermoord, en voor wat kon je je inschrijven tot 6 september?? De met krijt aangebrachte silhouetten, verspreid over het hele Witte Dorp, bleken een laatste aankondiging te zijn voor het nazomernacht feest 2021. En dit jaar was er wel een heel lugubere invulling aangegeven. Met als decor een vriendenweekend werd er op het Burghplein een heus MOORDSPEL opgevoerd, waarbij het de uitdaging was voor alle deelnemers om al acterend en puzzelend een moord op te lossen. De grote vraag was wie Boris, zijn lijk badend in een plas rode vloeistof op het Burghplein, in koele bloeden had vermoord?! Alle hoofdverdachten (gespeeld door fanatieke buurtbewoners, Els, Thijs, Ivo, Bart, Petra, Marieke, Ted) hadden daartoe motieven genoeg. Iedere deelnemer kreeg de opdracht om in hun eigen rol met hun eigen specifieke kennis de andere deelnemers te ondervragen en zo alle puzzelstukjes bij elkaar te verzamelen. En dankzij de bezielende leiding van een rechercheur (Sjoerd) en de zeer accurate dokter Pleister (Eva) is het gelukt om tijdens een zinderende ontknoping de daadwerkelijke dader aan te wijzen. Hierna bleek dat het een aantal deelnemers inderdaad gelukt was om de juiste dader aan te wijzen, en zij hebben daarvoor een eervolle vermelding gekregen.

Naast de eervolle vermelding voor het correct aanwijzen van de dader was er een hoofdprijs voor de best verklede deelnemer. Drie maanden onder begeleiding sporten bij de BlueZone. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen, Ivy en Bas!

Gedurende en na het moordspel kon er genoten worden van bieren van de brouwers van het Witte Dorp, die ook dit jaar weer hun uiterste best hadden gedaan om met verrassende biertjes te komen. Nieuw dit jaar waren de kookdames uit het Witte Dorp. Weike, Chantelle, Margot, Claudine en Marja ontzettend en meer bedankt voor de heerlijke hapjes in het bijbehorende lugubere thema!! Dankzij jullie is er ondanks de regen nog lang na geborreld met op de achtergrond swingende plaatjes van onze DJ. Natuurlijk past het ook om ook onze sponsor Hout (sponsor van de pizza’s en risottobitterballen) en Snackcenter (bitterballe) hartelijk te bedanken.