Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep bij Nieuwjaarsborrel: 'Doe ook mee!'

Terwijl de kleintjes achterin de zaal van Pand P lekker knutselen aan hun 'huisje', wordt er voorin de zaal en bij de bar na drie jaar zonder Nieuwjaarsborrel weer goed bijgekletst. Met een gezellige opkomst op zondag 8 januari wordt daarmee 2023 voor het Witte Dorp goed ingeluid.

 

De voorzitter van Stichting het Witte Dorp (Wido) Leo Schliekelmann wilde nog een paar belangrijke punten onder de aandacht brengen.

 

'Doe ook mee!'

Al de activiteiten in onze buurt draaien op vrijwilligers. Doe ook mee met de initiatieven in de buurt die je aanspreken, want zonder jou lukt dat niet!
Lees hier een oproep van enkele actieve Witte Dorpers en vind hier een overzicht van alle werkgroepen en commissies. Er is zeker iets bij dat je aanspreekt, dus neem contact op. Of stuur een berichtje aan het Wido bestuur!

 

Fusie van de besturen

Zoals afgelopen zomer aangekondigd in De Witte, hebben de besturen van Stichting Wido en Vereniging De Witte Burgh besloten samen te gaan. In de praktijk deden ze al bijna alles samen als het gaat om de activiteiten in de buurt, dus is de fusie hier een logisch gevolg van.

De noodzakelijke goedkeuring van de bewoners van de Witte Burgh is daarvoor in november 2022 verkregen. De formele stappen tot samengaan zullen begin dit jaar worden afgerond. De voorzitter van Vereniging de Witte Burgh, Wieger Cornelisse, maar ook de andere bestuursleden van de Witte Burgh, zullen in elk geval voorlopig toetreden tot het huidige Wido bestuur.

Daarnaast is het Wido-bestuur nadrukkelijk op zoek naar vernieuwing. Dus ook hier: stuur een berichtje aan het Wido bestuur als je interesse hebt!

 

Doorbraak

In gesprekken met de gemeente Eindhoven over toepassing van Duurzame maatregelen voor onze monumentenwoningen is nu een doorbraak bereikt. De werkgroep DuWiDo en Monument 3.0 onder leiding van Ton van de Pluijm worden bedankt voor hun jarenlange werk, doorzettingsvermogen en lange adem om zover te geraken. We hopen op goedkeuring van de gemeentelijke erfgoed commissie en de rijksdienst voor cultureel erfgoed zodat we duidelijke richtlijnen hebben, over wat je wel en niet mag wijzigen voor het verduurzamen van onze monumentale woningen.

 

Knutselen

Terwijl de ouders zich konden mengen in het gezelschap waren zeker dertig kinderen aan het knutselen onder leiding van Sabien Rutten van Scharrelkunst. Na afloop namen ze hun zelf geknutselde huisjes trots mee naar hun eigen witte huis.