Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimactie Buurtpreventieteam Tuindorp

Nog net voor het écht donker werd, kwamen enkele leden van het buurtpreventieteam Tuindorp donderdagavond 21 oktober op het Burghplein bij elkaar. Ze stonden in de startblokken om in groepjes van twee een ronde in hun gebied te lopen en tegelijk het afval wat ze tegenkwamen op te ruimen. Dat alles in het kader van het gemeentelijke initiatief “Adopteer een straat”.  

 

Daarna kwam de groep bij elkaar in Pand P om de gang van zaken rond het buurtpreventieteam Tuindorp te bespreken. Het lopen van rondes om de veiligheid in de wijk te vergroten was vorig jaar vanwege de coronamaatregelen ingezakt en ondanks een herstart begin 2021 bleven de activiteiten van het team beperkt. Onder het genot van een drankje en een hapje werd de avond afgesloten met o.a. met het idee om meer leden voor de buurtpreventie te werven.

 

Dus wanneer je af en toe een ronde met een buurtgenoot wil lopen, geef je dan op via het e-mailadres buurtpreventie@hetwittedorp.nl. Na een introductie kun je al meelopen met een opgeleide prevent. Daarna krijg je nog een korte opleiding, die 2 avonden in beslag neemt.