Skip to main content
Regenwacht040 doet 6 juli het Burghplein aan

Regentonnen in de aanbieding voor Witte Dorp

 

Regenwacht040 bezocht dinsdag 11 juni Pand P aan de Leenderweg. Om onder meer het Witte Dorp alvast warm te maken voor het aanschaffen van regentonnen of het aanleggen van een ander soort regenberging in de tuin. Leon van Gorp was er bij voor hetwittedorp.nl. Hij doet verslag. 

 

Fien Dekker is een van de initiatiefnemers van het landelijk project met als doel Nederland en met name onze buurten regenbestendiger te maken. Dit willen zij doen door mensen tegen een laag tarief regentonnen aan te bieden die ze ook nog voor je aansluiten. Ook helpen ze bij het verkrijgen van subsidie voor het vergroenen van je tuin door het weghalen van bestrating en/of het aanleggen van een regenberging in de eigen tuin. Samen met twee andere meiden is zij nu bezig dit initiatief meer bekendheid te geven in Eindhoven, onder de titel Regenwacht040. 

 

Het Witte Dorp is - samen met de omliggende wijken - hun eerste richtpunt. Daarom staan ze zondag 22 september van 14:00 tot 18:00 uur bij ons op het Burghplein met hun regenwagen. 

 

Van daaruit willen ze geïnteresseerden voorlichten over de mogelijkheden die er zijn om een tuin klimaatbestendig te maken. Ook verstrekken ze ter plaatse, direct, al regentonnen. Indien gewenst willen ze ze ook meteen aansluiten. Verder verstrekken ze adviezen voor aanpassingen aan de tuin van mensen die zich daar van tevoren voor hebben opgegeven via de facebookpagina van de Regenwacht040. 

 

Lees voor meer informatie het artikel dat het Eindhovens Dagblad aan het bezoek van Regenwacht040 aan Pand P besteedde.