Overslaan en naar de inhoud gaan
De eindinspectie van het schilderwerk in het Witte Dorp.

Schilderbeurt 2018 is afgerond

De schilderbeurt 2018 van het Onderhoudsfonds Witte Dorp is afgerond! De schilders van Coolen hebben eind november de laatste woningen geschilderd. Ook de schaftkeet is opgeruimd.

 

Het Verfadviescentrum - dat het Onderhoudsfonds begeleidde - heeft inmiddels de laatste inspectie na oplevering uitgevoerd. Hier en daar moesten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar over het algemeen zijn VAC, het Onderhoudsfonds, de vrijwilligers die meehielpen en de deelnemers zeer tevreden over het werk van het schildersbedrijf. Van de deelnemers kreeg Coolen een 8,7 als rapportcijfer. Daarmee zit het erop, het Witte Dorp zit weer voor jaren goed in de verf. Pas in 2024 is de volgende beurt, maar dan mét het wit schilderen van de gevels erbij.

 

In totaal hebben 89 leden en 43 niet-leden meegedaan. 6 van deze deelnemers zijn vervolgens ook lid geworden van het Onderhoudsfonds. Omdat inmiddels ook 6 leden zijn gestopt na een verhuizing, blijft het aantal leden op 89. Een uitgebreide evaluatie met de leden komt aan de orde tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Die wordt gehouden op maandag 25 maart, om 20.00 uur in zorgcentrum Wilgenhof, ingang Schalmstraat

 

Zowel Coolen als het Verfadviescentrum hebben wel nog een boodschap, wellicht voor alle eigenaren in het Witte Dorp. Zij waarschuwen dat goed binnenschilderwerk zeker ook nodig blijft, naast het aanpakken van de buitenboel. Bij diverse eigenaren hebben ze daar tijdens de schilderbeurt ook opmerkingen over gemaakt. Als het binnenschilderwerk slecht is, kan dat door bijvoorbeeld condens effect hebben op het buitenschilderwerk. En dat zou zonde zijn van het werk aan de schilderbeurt 2018. 

 

Tekst gaat verder onder de foto

 

Voor de laatste keer kunnen de kosten van de schilderbeurt afgetrokken worden van de belastingen, althans voor 80 procent. Dat moet bij de opgave voor de fiscus over het jaar 2018. Die moet voor 1 mei 2019 ingediend zijn. Vanaf 1 januari 2019 gaat een nieuwe subsidieregeling in voor het onderhoud aan woonmonumenten. Als de Eerste Kamer daarmee - zoals verwacht - op 18 december instemt tenminste.

 

In maart/april 2020 kunnen eigenaren subsidie aanvragen over 2019, achteraf dus. Vergoed wordt 38 procent van de totale kosten. Maar de regels voor wat wel en niet vergoed wordt, worden wel aangescherpt. Ook daarover is meer te horen op de ledenvergadering in maart. De ontwikkelingen zijn natuurlijk ook te volgen op deze website. 

 

Voor de schilderbeurt 2024 zijn nieuwe leden nog steeds welkom bij het Onderhoudsronds. Meer weten? Stuur een mailtje naar de secretaris!