Overslaan en naar de inhoud gaan

Speel mee in het Grijze Koppen Orkest

 

Het Grijze Koppen Orkest wil in eerste instantie natuurlijk gewoon muziek maken, laagdrempelig, op allerlei alternatieve instrumenten, zoals schudeieren, schellenbomen en speciale gitaartjes. Maar het orkest van Wilgenhof wil ook verbinden, muziek moet bewoners onderling en ouderen met musici uit de  buurt, met kinderen, zorgprofessional, familie en mantelzorgers in contact brengen.

 

Grijze Koppen Orkest logo.jpg

 

Zin om mee te doen? Kom gerust langs - eventueel met je instrument - op de wekelijkse repetitie op vrijdagmorgen, van 10.30 tot 11.30 uur, in de Speckenzaal van Wilgenhof, ingang Schalmstraat. Deelname is gratis. Hoe groter het orkest, hoe meer gezelligheid. Neem daarom zoveel mogelijk mensen mee om mee te doen.

 

 

Het orkest is echt een bijzonder orkest, waarin ouderen in het middelpunt staan. Het samen muziek maken staat centraal. Ieder op z'n eigen manier. Samen iets tot stand brengen dat er nog niet was. Spelen op laagdrempelige instrumenten als schudeieren, schellenbomen en speciale gitaartjes. Ook wordt er gezongen en gerapt. Kennis van noten is niet nodig. Iedereen kan meedoen.

 

Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter de Boer van Fort van de Verbeelding.

 

De repetities lopen tot en met 21 december (behalve 5 oktober en 2 november) met een knallend eindconcert op zaterdag 22 december. Daarbij krijgt het orkest versterking van Salonorkest The Roses, musici en kinderen uit de wijk. Vitalis maakt mogelijk foto- en filmopnames tijdens het concert

 

Meer informatie: bij de servicebalie van Wilgenhof of bij Froukje Kuiper van de woonzorginstelling, 040 - 2148300. 

 

Het Grijze Koppen Orkest is mede mogelijk gemaakt is door Cultuur Eindhoven, dr. C.J. Vaillant Fonds, Fundatie Van den Santheuvel Sobbe en Vrienden van Vitalis.