Overslaan en naar de inhoud gaan

Vitalis Bouwjaar Blits, social design en ouderen

Tijdens de 18de editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven toont Vitalis WoonZorg Groep een overzicht van de meest sprankelende en bijzondere kunstprojecten, die de afgelopen 10 jaar te zien en te beleven zijn geweest in de "Wilgenhof". Graag wil de Wilgenhof (Schalmstraat 2) deze projecten tijdens de DDW aan bezoekers laten zien, omdat ze meer dan de moeite waard zijn én omdat ze een inspiratiebron kunnen zijn. Met kunst en design bezig zijn, biedt ouderen ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving én veel plezier.

 

Dagelijks van 19 t/m 27 oktober 2019 van 11.00 tot 18.00 uur laten ouderen zien, wat voor hen belangrijk is en waar ze nog toe in staat zijn. Hun levenservaring is ook een inspiratiebron voor social-designers en kunstenaars. Zo laten we zien, dat bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen middenin de samenleving staan. We laten zien hoe "rijk" de ouderdom is. Er is veel te vertellen. Daarom presenteren we in 2019 met trots onze expositie ‘Bouwjaar Blits’.

 

Naast deze expositie zijn er dagelijks vanaf 14.00 uur ook leuke workshops en speeddates met bewoners en kunstenaars. Bovendien vertoont Bios Blits dagelijks om 13.00 en 16.00 uur verfilmingen van diverse social design projecten met ouderen. Het bezoeken van Bouwjaar Blits is gratis en u hoeft zich niet aan te melden voor deelname aan een of meerdere workshops.