Skip to main content

Vrijwilligers gezocht!

Voor de activiteiten in onze wijk zijn veel vrijwilligers actief in verschillende werkgroepen.

Sommige groepen werken al langer in dezelfde samenstelling en zijn hard op zoek naar aanvulling of vervanging. Na jaren actief te zijn wordt het dan tijd het stokje over te geven. Gebeurt dat niet, dan vallen activiteiten stil en wordt kennis en ervaring niet doorgegeven. Dat zou jammer zijn!

Mocht je nadenken over goede voornemens voor het Nieuwe Jaar, neem deze dan in overweging:
Meld je aan als vrijwilliger bij één van de werkgroepen in het Witte Dorp!

Hieronder een overzicht van groepen die naarstig op zoek zijn naar versterking.

 

NaZomerNachtfeest (NZNF)

Het NZNF is het jaarlijks terugkerende buurtfeest op het Burghplein in de feesttent, met een bijzonder thema.
De huidige crew is al heel wat jaren samen actief, maar begint uit te dunnen, door verhuizingen of andere prioriteiten. Heb je zin hier een bijdrage aan te leveren, neem dan contact op!

 

De Lichtjesroute

Sinds jaar en dag wordt de Lichtjesroute in onze wijk georganiseerd door een groep vrijwilligers. Dankzij hen wordt het Witte Dorp jaarlijks prachtig uitgelicht en komen veel Eindhovenaren er een kijkje nemen. De huidige groep 'pensionados' is al ruim tien jaar bezig onze wijk jaarlijks van de bekende rood, wit, blauwe V-tjes te voorzien en de grote ornamenten op het Burghplein te plaatsen.

Dat gaat niet zonder ideeën, planning en degelijke voorbereiding! Door het jaar heen zijn ze op de Pastoriestraat druk bezig met reparaties en projecten voor het komend jaar. 

Heb je zin hier een bijdrage aan te leveren, neem dan contact op!

 

Buurtpreventieteam

In 2016 is in Tuindorp het Buurtpreventieteam opgericht. Inmiddels zijn er circa 30 preventen actief om voor extra veiligheid in de wijk te zorgen. Zij doen dit door regelmatig en opvallend in Tuindorp rondes te lopen en leveren zo een bijdrage aan het voorkomen van inbraken, overlast of onveilige situaties in de wijk.

Het buurtpreventieteam kan nog versterking gebruiken. Na twee trainingsavonden ben je opgeleid tot buurtprevent en kun jij ook een bijdrage leveren aan meer veiligheid in de wijk.

Heb je zin actief te worden als buurtprevent, neem dan contact op!

 

Straatdiner

Tijdens het jubileumfeest in 2014 werd voor het eerst een straatdiner georganiseerd op het Burghplein. Het afgelopen jaar vierde het Straatdiner al z'n eerste lustrum. Het straatdiner is een succesformule die niet heel veel voorbereiding vraagt, maar met de juiste ingrediënten tot een heel gezellige avond op het plein kan leiden!

Het straatdiner wordt meestal in de tweede week van juni gepland, net voor de zomervakantie en met veel kans op goed weer.

Heb je zin hier een bijdrage aan te leveren, neem dan contact op!