Overslaan en naar de inhoud gaan
Buurtent Eindhoven

Vrijwilligers Preventieteam Eindhoven en buurtpreventie Witte Dorp gezocht

Preventieteam Eindhoven

Het Preventieteam is een team van vrijwilligers, dat wordt ingezet om voorlichting te geven over diverse onderwerpen die te maken hebben met veiligheid en leefbaarheid in onze stad. De specialisatie van het Preventieteam, dat werkt vanuit de BuurTent, is het geven van voorlichting over inbraak- en buurtpreventie. De BuurTent kan ook voor andere doeleinden ter bevordering van de veiligheid worden ingezet. Thema’s waar aan wordt gedacht voor de nabije toekomst zijn:

  • Woninginbraken
  • Signaalherkenning verdachte situaties b.v. drugslab, hennepkwekerij, illegale bewoning
  • Auto-inbraken, fietsendiefstal en zakkenrollers (AFZ)
  • (Jeugd)overlast in de wijk of buurt
  • Incidenten in een buurt

 

Op dit moment bestaat het Preventieteam uit vijf vrijwilligers. Er is derhalve dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers! Het team wordt minimaal 20 keer per jaar ingezet, maar de ambitie is dat het Preventieteam Eindhoven de BuurtTent vaker opzet in de stad en zo ook vaker bezocht kan worden. We vragen van een vrijwilliger een maximale inzet van twee keer per maand. Wilt u meer informatie of wilt u graag meedoen? Stuur dan z.s.m. een bericht naar buurtpreventie@eindhoven.nl.

 

Buurtpreventie Witte Dorp

Het buurtpreventieteam Tuindorp bestaat uit circa 30 vrijwilligers, maar er is altijd behoefte aan uitbreiding. Het team van preventen loopt rondes in het gebied tussen de Geldropseweg, Piuslaan, Heezerweg en St. Jorislaan. Met meer vrijwilligers kunnen er vaker rondes worden gelopen.

 

 

Wil je de veiligheid in je buurt vergroten en heb je wat tijd om met andere preventen een ronde te lopen, geef je dan op via buurtpreventie.tuindorp@gmail.com

 

Jaco van der Bruggen, coördinator van het buurtpreventieteam Tuindorp, neemt dan contact met je op en zal je verder informeren. Je kunt zonder training met een prevent al eens een ronde lopen. De gemeente zorgt ervoor dat je de training tot prevent, die twee avonden in beslag neemt, kunt volgen. Daarna ben je volwaardig lid van het buurtpreventieteam Tuindorp en draag je bij aan een meer veilige woonomgeving in je eigen buurt.