Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligersfeest met een bijzonder tintje

7 December was het de Nationale Vrijwilligersdag. Een dag waarop de miljoenen Nederlanders, die zich inzetten voor de medemens, een organisatie of gemeenschap, in het zonnetje worden gezet.

 

Ook onze wijk kent vele vrijwilligers, die zich inzetten om allerlei activiteiten door het jaar heen te organiseren. Reden voor het bestuur van het Witte Dorp op deze dag een vrijwilligersfeest te houden bij Koffie Keuten. Vele vrijwilligers vulden 's avonds in rap tempo de ruimte en werden zij eerst toegesproken door Leo Schliekelmann. Hij bedankt namens het bestuur alle vrijwilligers, die ook dit jaar weer zorgden voor een goed gevuld jaarprogramma in de buurt. 

 

Daarna nam Rik Thijs, wethouder van klimaat, energie, grond en vergroening, het over van Leo en riep hij Wieger Cornelissen en Luuk Sars naar voren. Zij zijn al meer dan 25 jaar bestuurslid van de vereniging De Witte Burgh. Redenen genoeg om hen te bedanken in de vorm van de vrijwilligerspenning van de gemeente Eindhoven. Naast deze penning kregen ze ook nog de gemeentelijke vrijwilligersoorkonde vanwege hun jarenlange betrokkenheid en inzet voor onze wijk.

 

Ten slotte zetten diverse vrijwilligers een 'handje' in een vaas als symbool van de vele handjes, die nodig zijn om alle activiteiten voor elkaar te krijgen. De vaas blijft bij Koffie Keuten staan als teken van verbondenheid van deze koffiebar met het Witte Dorp.