Skip to main content
buurtpreventieteam

Wie komt ons team versterken?

BUURTPREVENTIE TEAM

Het buurtpreventieteam Tuindorp bestaat al weer anderhalf jaar. Intussen zijn er in het gebied tussen de Geldropseweg, Piuslaan, Heezerweg en St. Jorislaan door de preventen al heel wat rondes gelopen. Maar er zijn ook enkele leden vanwege verhuizing afgevallen.

Als coördinator van het buurtpreventieteam Tuindorp organiseert Jaco van der Bruggen binnenkort een bijeenkomst voor bewoners van Tuindorp, die interesse hebben om bij ons aan te sluiten. Wil je de veiligheid in je buurt vergroten en heb je wat tijd om met andere preventen zo nu en dan een ronde te lopen, geef je dan op via buurtpreventie.tuindorp@gmail.com.

Je wordt daarna uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst, waarna je zeker enthousiast zal zijn.

 

ANTI-WONINGINBRAAK TIPS

Je kunt daarnaast natuurlijk ook zelf iets doen om tijdens de vakantie de veiligheid in uw buurt en van jouw woning te vergroten. Hierbij enkele anti-woninginbraak tips:

  1. Sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg
  2. Schakel eventueel een tijdschakelaar in voor de lampen
  3. Laat de brievenbus regelmatig leeghalen
  4. Let op dat - gezien van de straat - waardevolle spullen zoals televisie, laptop, camera, sieraden e.d. niet in het zicht staan
  5. Vermeld niet op social media dat je met vakantie bent
  6. Gebruik buitenverlichting
  7. Sluit ramen en deuren goed af
  8. Doe de deur op nachtslot ook al ben je maar even weg en doe de voor- en achterdeur op het nachtslot voor je gaat slapen. Controleer de deur op anti-inbraaksloten en secu-strip
  9. Registreer waardevolle voorwerpen bij de politie