Skip to main content
Jaakalender 2020

Witte Dorp Jaarkalender 2020

01 Februari — JUBILEUMFEEST DE WITTE BURGH, Pand P

Vijfentwintig jaar geleden werden de huizen van de Witte Burgh opgeleverd. Dat willen wij op zaterdag 1 februari 2020 gaan vieren in Pand P. 

11 April — WALKING DINNER, Buurt

Een avondje eten en gezelligheid met buurtbewoners, waarbij het voor-, hoofd- en nagerecht telkens bij andere Witte Dorp-bewoners genuttigd wordt.

27 April — KONINGSDAG, Burghplein

Bewoners kunnen een kraam huren voor de markt, witte matjes voor de kinderen. Er zijn spelletjes voor kinderen en een gezellig terras met bar en muziek.

20 Juni — STRAATDINER, Burghplein

Sinds enkele jaren wordt er voor de zomervakantie een Straatdiner georganiseerd: iedereen verzorgt eten voor een groot buffet, neemt eigen drank mee, tafels en banken wordt voor gezorgd.

05 September — NAZOMERNACHTFEEST, Burghplein

Het grote buurtfeest op het Burghplein in de feesttent, met elke jaar een nieuw Thema.

19 September — MUZIEKAVOND LICHTJESROUTE, Burghplein

De Eindhovense Lichtjesroute loopt ook door het Witte Dorp. De buurtwerkgroep de Lichtjesroute zorgt jaarlijks voor de verlichting op het plein en in de buurt.

31 Oktober — HALLOWEEN, Buurt

Ook dit jaar wordt het Halloweenfeest gevierd. Zodra het donker wordt kunnen alle kinderen (en volwassenen!) op hun griezeligst verkleed de deur uit gaan om hun buren de stuipen op het lijf te jagen!

15 November — SINTERKLAASFEEST, Burghplein - Blokhut

De intocht van Sinterklaas op het Burghplein, met het Stratums Muziekkorps St. Cecilia lopend door de wijk naar De Blokhut voor de Sinterklaasviering.

31 December — KINDERVUURWERK, Burghplein

Traditiegetrouw wordt er kindervuurwerk afgestoken op het Burghplein voor de kinderen.