Skip to main content

Buurtpreventen gecertificeerd

Vrijdagmiddag reikte een van de coördinatoren (Karel Smit) van het buurtpreventieteam Tuindorp aan vier nieuwe preventen het certificaat Opleiding Buurtpreventie uit. Zij hadden recent de onlinecursus buurtpreventie via het bureau SEED met goed gevolg afgesloten. Normaal verzorgt bureau SEED voor de gemeente Eindhoven deze opleiding in twee avonden.

 

Het belangrijkste doel van buurtpreventieprojecten is dat bewoners een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van de buurt. Ook vergroot buurtpreventie de veiligheidsbeleving en het zorgt voor meer onderlinge verbondenheid tussen bewoners. Daarnaast is samen met een buurtgenoot een rondje lopen ook heel gezellig en ontspannend.

 

Het team wisselt soms van samenstelling en heeft dus nog steeds versterking nodig. Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in je buurt en samen met een buurtgenoot af en toe een ronde te lopen? Meld je dan aan via buurtpreventie@hetwittedorp.nl. Je krijgt dan meer informatie over de opleiding en de wijze waarop buurtpreventie in Tuindorp wordt uitgevoerd.