Overslaan en naar de inhoud gaan
Bij het invullen van de aangifte over 2018 kan voor de laatste keer onderhoud aan het monument afgetrokken worden.

Info-avond over nieuwe subsidieregeling onderhoud monumenten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Onderhoudsfonds op maandag 25 maart komt Frank Vehof van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed informatie geven over de nieuwe subsidieregeling voor woonmonumenten. Die komt in plaats van de belastingaftrek. Ook niet-leden zijn welkom, vanaf 21.00 uur in zorgcentrum Wilgenhof. De vergadering voor leden begint om 20.00 uur.

 

Voor de laatste keer kunnen bewoners van de rijksmonumenten in het Witte Dorp de kosten die ze maken voor onderhoud, aftrekken van de belastingen. Uitgaven uit 2018 – zoals voor schilderwerk of het vervangen van de dakpannen - kunt u nu bij het invullen van de belastingaangifte aftrekken; dat moet vóór 1 mei.

 

Vanaf dit jaar komen eigenaren die noodzakelijke en sobere onderhoudswerkzaamheden aan hun huis laten doen, in aanmerking voor een subsidie uit de nieuwe regeling woningmonumenten. Dat is altijd achteraf, dus bijvoorbeeld over het jaar 2019 in maart en april 2020.

 

Hoe dat werkt, wie er voor subsidie in aanmerking komt, welke maatregelen gesubsidieerd worden en hoe de bijdrage aangevraagd kan worden, is onderwerp van een avond die de vereniging Onderhoudsfonds Het Witte Dorp organiseert. Dat gebeurt op maandag 25 maart, om 21.00 uur in zorgcentrum Wilgenhof, ingang Schalmstraat. Dit is aansluitend aan het besloten deel van de Algemene Ledenvergadering van het Onderhoudsfonds (aanvang voor leden: 20.00 uur).

 

Vanaf 21.00 zal Frank Vehof van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed – die de nieuwe maatregel gaat uitvoeren - meer vertellen over de nieuwe subsidieregeling. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Nadrukkelijk willen we hiervoor ook niet-leden die in het Witte Dorp wonen uitnodigen. Voor de organisatie van de avond is het wel noodzakelijk dat u zicht aanmeldt. Dat kan via onderhoudsfonds@gmail.com. Ook indien u nu al vragen hebt, kunt u die insturen naar dit mailadres.