Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurvolle boomperkjes in de wijk: Olga

Naam?

Olga

 

Adres? 

St. Odulphusstraat 4

 

Hoe lang woon je al in de buurt?

Al sinds 1989 op zelfde adres, samen met mijn man Jan.

 

En wanneer ben je hiermee begonnen?

Sinds vorig jaar. Ik zag de actie 'Adopteer een straat' in het Eindhoven Dagblad staan. Ik heb toen een aanvraag bij gemeente gedaan om twee boomperkjes te beplanten en mocht ik plantjes komen halen.

 

De plantjes zijn biologisch en inheems en ze hebben 't het hele jaar goed gedaan. Ik was net van plan om nog wat nieuwe plantjes te halen, want ik had er al een tijdje niets meer aan gedaan. Ik hoorde echter dat het uitdelen niet meer in april maar in het najaar gebeurt. Nu gaan er gewoon wat restplantjes uit onze eigen tuin in.

 

Ik heb trouwens vorig jaar ook geholpen met het uitdelen van plantjes, toen er een oproep was voor vrijwilligers. Dat was ook erg leuk om te doen!

 

Waarom doe je het eigenlijk? 

Ik vind 't een leuk initiatief en ik houd erg van groen en bloemen. Ik tuinier graag in m'n achtertuin, waar ik ook van alles heb staan.  Vaal wissel ik ook stekjes met vriendinnen uit. Op deze manier wordt de wijk nog kleurvoller en mooier.

 

Ken je nog meer buurtbewoners die hiermee bezig zijn?

Ik ken geen buurtbewoners, die ook boomperkjes onderhouden. Ik weet wel dat er een paar mooie perkjes in de Burghstraat zijn. Daar word ik in de zomer als ik er langs loop altijd blij van. In de Gebroeders van Doornestraat is ook nog een mooi beplant boomperkje.

 

Stel dat je iemand hebt geïnspireerd, wat zijn jouw tips?

In onze straat is niet zo veel parkeerruimte en daardoor rijden auto's en busjes soms over de stoep en het perkje heen. Het is dus  misschien niet zo handig om een perkje te kiezen, dat strak tegen een parkeervak aan ligt. Zo hebben ze in de Gebr. van Doornesstraat een randje ter bescherming om de perkjes gemaakt.

 

Heb je vragen aan deze buurtbewoner of onderhoud je zelf een perkje in de wijk en mogen we jou ook een keer interviewen?

Stuur dan een berichtje naar redactie@hetwittedorp.nl.

.

 

Heb je vragen over adopteer een Straat? Stel ze gerust aan Kees Lepoeter. Hij helpt je graag! Mail via: adopteereenstraat@gmail.com of lees eerst verder op hun Facebook pagina.. Bordjes en handschoenen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Compost en plantjes worden maar één keer per jaar uitgedeeld. Daarvoor dient men zich in februari aan te melden. Er is een reservelijst voor het geval niet alles wordt opgehaald.