Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtjesroute 2022

Ook dit jaar loopt de lichtjesroute door Eindhoven én het Witte Dorp. Er zijn al twee ornamenten geplaatst, waarbij sommige bewoners vragen hebben. Reden tot uitleg!

 

“OK, We’ll Go” is de beroemde uitspraak van Dwight (Ike) Eisenhouwer, opperbevelhebber van de Geallieerde Strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog, die samen met de Engelse veldmaarschalk Bernard Montgomery verantwoordelijk was voor de geallieerde invasie in Noord-Europa. Het plannen van deze grootste militaire invasie aller tijden op de Normandische kust was sterk afhankelijk van de weersomstandigheden zoals volle maan, het getijde, de windrichting en natuurlijk het tijdstip. James Stagg, een Schotse weerman in dienst van het Britse leger, maakte het weerrapport dat Eisenhouwer de volgende dag deed besluiten de landing uit te voeren met de woorden:  “OK, We’ll Go!”. In de jaren 50 werd hij twee keer gekozen tot president van de Verenigde Staten van Amerika.

 

 

Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance', kortweg La Bonne genoemd, is een enthousiast mannenkoor gevestigd te Eindhoven met circa 80 leden uit Eindhoven en omgeving. Dit mannenkoor is in 1871 opgericht en vierde het 150-jarig bestaan vorige jaar in beperkte mate vanwege de coronapandemie. Ter gelegenheid van hun 150-jarig bestaan is een boeiend boek verschenen, waarin de geschiedenis wordt verteld van de vereniging en van Eindhoven met tal van foto’s, verhalen en feiten. Het is een boek om in te lezen en te kijken én om telkens weer ter hand te nemen.

 

De lichtjesroute is dit jaar van 18 september tot en met 9 oktober.