Skip to main content

Opening speeltoestel Burghplein

Op zondag 14 december nam burgemeester Rob van Gijzel, samen met een aantal kinderen, een nieuw speeltoestel op het Burghplein in Eindhoven in gebruik. Het speeltoestel zal samen met een nieuw bankje de tastbare herinnering vormen aan Oscar en Miranda Kotte die samen met hun 6 jaar oude zoon Remco zijn omgekomen bij de vliegramp met de MH17.

 

Het idee om een speeltoestel te plaatsen als blijvende herinnering aan Oscar, Miranda en Remco ontstond al snel na de vliegramp op 17 juli. Initiatiefnemers Saskia van der Wolf en Evert Schaeffer, goede vrienden van Oscar en Miranda, hebben samen met de familie en de gemeente Eindhoven, in korte tijd veel werk verzet. De benodigde gelden zijn onder andere bijeengebracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in het Evoluon, door giften uit het Witte Dorp en de Witte Burgh en donaties van beide werkgevers van Oscar en Miranda.     

 

Het gekozen speeltoestel is een zogenaamde ‘Supernova’ van leverancier KOMPAN uit Zaltbommel. Dit draaitoestel is populair onder zowel jongere als oudere kinderen. Bij het toestel wordt een bankje geplaatst met een gedenkteken aan Oscar, Miranda en Remco. 

 

De initiatiefnemers bedanken alle betrokkenen die het speeltoestel en bankje mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank gaat uit naar de gemeente Eindhoven, KOMPAN Benelux (Supernova), BTL Realisatie (valondergrond), Fa. Nooijen Terreininrichting (plaatsing) en Fa. Jan Kuipers (bankje).

 

Foto's: Paullisimo