Skip to main content

Repair Café Stratum elke laatste zaterdag van de maand

Een repair café is een op buurtniveau georganiseerde bijeenkomst, waar kapotte spullen van buurtgenoten worden gerepareerd door vrijwilligers.

 

Hiermee wordt de afvalberg verkleind, kennis over reparatie van apparaten behouden en de sociale cohesie in de buurt versterkt. Het Repair Café is er voor iedereen!

 

Het repair cafe is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich sinds 2007 op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal niveau. Het allereerste repair café organiseerde zij op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Het was een groot succes en inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 2200 repair cafés.

 

De Buut Hoefkestraat 42 A (foto Google Maps)

Vrijwilligers van het Repair Café Stratumbieden elke laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur gelegenheid om defecte spullen voor reparatie aan te bieden. Dat doen ze in het Buurthuis De Buut aan de Hoefkestraat 42 A. In aanwezigheid van de eigenaar worden waar mogelijk door technische vrijwilligers  deze gerepareerd. Er wordt een kopje koffie of thee met een versnapering geserveerd en de reparatie is gratis. Bij een geslaagde reparatie staat het iemand vrij om een donatie te doen, waarvan reparatiematerialen en gereedschap kan worden aangeschaft.

 

Vrijwilligers van het Repair Café gaan ook bij scholen langs om samen met de kinderen hun eigen speelgoed te repareren. Kinderen vinden dit geweldig en zijn achteraf heel trots dat ze zelf iets gerepareerd hebben. Zo maken we ze bewust van de grote afvalhoop die we met elkaar produceren en wat je ook zelf kunt doen om deze te verminderen. 

 

Heb je interesse om als technisch vrijwilliger, kledingreparateur of anderszins bij te dragen aan het Repair Café Stratum, kun je je opgeven bij onze coördinator Marion Lensen. Zij is bereikbaar via 06-10 81 33 80 of mail naar repaircafestratum@gmail.com.