Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsaarding niet meer op waterleiding?

Waarschijnlijk heeft U net als wij een brief ontvangen van Brabant Water en Enexis over de toekomstige vervanging van de waterleidingen in het Witte Dorp. 

Enexis geeft aan dat de veiligheidsaarding van de huisinstallaties in de oude woningen nu mogelijk via de waterleiding is verzorgd. Wij hebben gezien dat dat bij de meeste woningen in ons Witte Dorp inderdaad het geval is. Het zal dus nodig zijn om de veiligheidsaarding te wijzigen, voordat de waterleidingen worden vervangen.

De vervanging van de waterleiding is volgens Brabant Water gepland in 2021. In de brief wordt U dringend verzocht om voor 29 november 2019 de aarding te laten aanpassen. Dit tijdschema lijkt ons onnodig. Wij denken dat we eerst moeten kunnen inventariseren wat de mogelijkheden zijn.

Wij zijn daarom van plan om dit met een aantal mensen uit te gaan zoeken. Wij komen dan vóór 29 november met meer informatie. Mocht U mee willen denken en/of al enige technische of juridische kennis hebben op dit gebied, neem dan contact met ons op.

 

Namens Stichting Witte Dorp en Onderhoudsfonds Het Witte Dorp,

Met vriendelijke groet,

 

Lex Bosselaar, Martien van Dorsser

 

Contact:

Veiligheidsaarding@hetwittedorp.nl