Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes nieuwe laadplekken voor stekkerauto’s in Witte Dorp

Het Witte Dorp krijgt op korte termijn waarschijnlijk zes nieuwe laadplekken voor elektrische auto’s, verdeeld over drie locaties. Dat heeft de gemeente Eindhoven bekendgemaakt.

 

De drie laadpalen met twee aansluitingen komen op de Sint-Odastraat, ter hoogte van nummer 6 en op de Schalmstraat, bij nummer 5 en aan het begin, bij de Sint-Jorislaan. Wanneer ze geplaatst worden, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van mogelijke bezwaren. Het is bovendien aan de beheerders van de oplaadpunten om ze te plaatsen.

De zes parkeerplaatsen bij de drie palen worden dus gereserveerd voor e-rijders die hun voertuig opladen. Daarvoor komen er borden te staan die normaal parkeren verbieden. De gemeente Eindhoven heeft verkeersbesluiten genomen om dit mogelijk te maken. Die zijn onlangs gepubliceerd. De bezwaarprocedure loopt nog. Voor meer informatie: klik op de links per straat.

 

Eindhoven heeft bovendien nog plannen voor extra laadpalen op de hoek Sint-Leonardusplein-Sint-Servaasplein en op het Sint-Servaasplein. Ook daarvoor lopen de procedures. Op termijn volgen dan nog de hoek Burghplein-Sint-Leonardusstraat, het pleintje Jorislaan-Pastoor Dijkmansstraat en de parkeerplaats voor de Joriskerk. Maar daarvoor zijn de verkeersbesluiten nog niet genomen.

Dat valt op te maken uit de plankaart laadpalen die de gemeente in 2022 heeft opgesteld. Daarop staan alle locaties waar de gemeente deze opladers wil toestaan. 

 

De gemeente schrijft in het verkeersbesluit dat bezwaren tegen het verlies aan reguliere parkeerplaatsen bij voorbaat kansloos zijn. De elektrische auto's moeten immers ook ergens staan in de buurt. Ze laten dan andere parkeerplaatsen achter. 

Opvallend is wel dat er gekozen is voor een concentratie aan opgeofferde parkeerplaatsen in de Sint-Odastraat, de Schalmstraat, de Leonardusstraat en rond het Servaasplein.