Skip to main content

Wegwijzer Nieuwe Bewoners

nieuwe bewoners.pngDeze pagina is bedoeld als wegwijzer voor nieuwe, of aankomende bewoners van het Witte Dorp. Vind hier snel verwijzingen naar belangrijke contacten en organisaties in de buurt, maak kennis met de historie van het Witte Dorp en bekijk de jaarkalender buurtevenementen.

 

KENMERK EN HISTORIE

Het Witte Dorp is een gaaf voorbeeld van een tuindorp, ontworpen door architect Dudok in de 'moderne' stijl van de Nieuwe Zakelijkheid, en gebouwd tussen 1937 en 1939. Lees hier meer over het Witte Dorp, de historie en het Jubileumboek 75 jaar Witte Dorp, een 'must have' voor alle bewoners van onze buurt.

 

ORGANISATIE EN CONTACTEN

De buurt kenmerkt zich door een hoge organisatiegraad.

  • Stichting Witte Dorp de Burgh, kortweg Stichting WIDO. Fungeert als een buurtvereniging met als doel de belangen van alle bewoners in onze wijk zo goed mogelijk te behartigen en de woonomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en te houden. Zij zijn er voor iedereen: huurders en eigenaren, de bewoners dus!
  • De Vereniging Onderhoudsfonds Witte Dorp heeft als doel het bewaken en bewaren van de technische kwaliteit van de woningen van het Witte Dorp. Dit gebeurt door het inspecteren van de woningen en het uitvoeren van onderhoud. Het onderhoud beperkt zich tot het schilderonderhoud aan de buitenzijde van de woning en bijgebouwen. 
  • Verder zijn er nog tal Werkgroepen en Commissies voor allerlei evenementen, maar ook Buurtpreventie. 

 

JAARKALENDER EVENEMENTEN

Verdeeld over het jaar zijn er een aantal vaste evenementen, voornamelijk op het Burghplein, waaraan veel buurtbewoners deelnemen. Kijk hier voor de Jaarkalender.

 

COMMUNICATIE

  • Onze buurtkrant De Witte, verschijnt 1 a 2 maal per jaar en wordt huis aan huis verspreid. Kijk hier voor het archief van de buurtkranten.
  • Om goed op de hoogte te blijven, is er naast deze website ook een Witte Dorp Facebook pagina. Door deze te 'liken' word je regelmatig geinformeerd over buurtnieuws of aanstaande evenementen.
  • Je kunt je ook aanmelden voor de Nieuwsbrief, onderaan deze pagina.
  • Voor Buurtpreventie kun je je aanmelden voor WhatsApp Buurtpreventie, onze WhatsApp groep met meer dan 200 deelnemers, met als doel de veiligheid in onze buurt te behouden cq. te vergroten.
  • Voor sociale, culturele en andere bewonerszaken kun je ook lid worden van NextDoor TuinDorp, om direct contact te kunnen leggen met buurtbewoners van de wijk Tuindorp.
  • Voor een sfeerimpressie van wat er zoal in onze buurt gebeurt, kijk dan op onze Flickr fotopagina!

Wij wensen je veel geluk en plezier in onze wijk en hopen je snel te ontmoeten in de buurt of bij een van de evenementen op het Burghplein!

 

CONTACT

Voor vragen of opmerkingen neem direct contact met ons op.

Met vriendelijke groeten, namens de vertegenwoordigers van het Witte Dorp.