Overslaan en naar de inhoud gaan

AED in de buurt

Ingediend door Leo op 22 December 2019

Veel mensen realiseren zich dat een AED mensenlevens kan redden. Voorwaarde is dat snelle hulp geboden kan worden. Immers, elke minuut telt!

 

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand. Met een AED kan een elektrische schok worden toegediend met als doel het hart weer regelmatig te laten kloppen.
De AED leid je op een veilige wijze door de reanimatie heen tot professionele hulpverleners het van je overnemen.

 

Op veel plaatsen hangen al AED’s, vooral in overheidsgebouwen, op sportcomplexen of in winkels. Maar, er zijn nog te weinig AED’s in de buurten. Vandaar dat buurtbewoners in het Witte Dorp eerder via NextDoor hiervoor aandacht hebben gevraagd. 

 

Aanschaf AED en training buurtbewoners

Het gaat niet alleen om de aanschaf en plaatsing van de AED, we moeten ook zorgen dat buurtbewoners op de hoogte zijn dat we een AED hebben, waar die hangt, maar vooral dat buurtbewoners getraind zijn om eerste hulp te kunnen verlenen. 

Daarom willen we graag weten welke buurtbewoners al getraind zijn om een AED te bedienen.

Daarnaast willen we een AED/reanimatie training organiseren op locatie in de buurt. Wil je meedoen met een AED/reanimatie training (maximaal 8 personen per training), 19 en 26 maart 2020? Meld je dan aan met het formulier hieronder.

 

Werkgroep AED Witte Dorp

De werkgroep AED bereid de aanschaf van de AED voor, plaatsing en communicatie naar de buurt.

De Stichting Het Witte Dorp, De Burgh ondersteunt dit initiatief, door borg te staan voor de aanschaf-, aansluit- en onderhoudskosten.

Marieke Wintzen, Tijmen Harberink en Leo Schliekelmann

AED@hetwittedorp.nl

 

 

Lees verder: