Overslaan en naar de inhoud gaan

Men neme een Vin du Dok

De Vin Dudok Village Blanc werd geïntroduceerd bij het feestweekeinde in het Witte Dorp ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 1989.

In deze kookrubriek gunnen buurtbewoners ons letterlijk en figuurlijk een kijkje in hun keuken.

Vin-Dudok-2.jpg

 

 

Men neme een Vin du Dok: Greke en Paul

Het architecten-stel - Greke (39) en Paul (38) leerde elkaar hier kennen aan de TU-Bouwkunde. Zij kwam uit de Achterhoek, zijn levensweg liep van Eindhoven, via Nuenen, weer naar Eindhoven. Al zo’n zeven jaar wonen ze aan de Burghstraat, waar intussen Vera (4) en Simon (3) het gezin completeren. De liefde voor eten loopt als een rode draad door het hele gezin.

Men neme een Vin du Dok: Maarten en Daniëlle

Hoewel Maarten (39) er door de komst van dochter Isa (bijna 2) minder aan toekomt, vindt hij het nog steeds heerlijk om bijzondere mediterrane gerechten op tafel te toveren. Zeker als er eters komen bij hen thuis op het Burghplein. Terwijl partner Daniëlle (39) vooral uitgedaagd wordt om vanuit bepaalde gezondheidsprincipes (‘The Green Happiness’) iets lekkers te bereiden.

Men neme een Vin du Dok: René en Paula

Aan de kleine honderd kookboeken, het flinke fornuis en de tientallen kruidenpotjes kun je opmaken dat René een echte hobbykok is. Ook professioneel is hij met voeding bezig; waakt over de voedselveiligheid in zijn rol als rechercheur bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit. Samen met zijn vrouw, Paula en hun dochter Eva, wonen ze inmiddels 12 jaar in het Witte Dorp. De mogelijkheid tot het inrichten van een robuuste woonkeuken gaf destijds de doorslag voor de aankoop. Met zijn tweede grote hobby - wielrennen - houdt hij de ‘schade’ van culinaire genoegens een beetje in toom.

Men neme een Vin du Dok: Jerphaas en Yolanda

In deze kookrubriek gunnen buurtbewoners ons letterlijk en figuurlijk een kijkje in hun keuken. Dit keer belandt De Witte in de Sint Odulphusstraat, bij salesmanager Jerphaas en communicatiedocente Yolanda. Ze wonen er sinds 2009 met hun kinderen Florian (7), Julie (5) en, de jongste telg, poes Gijsje van 4 maanden oud.

Men neme een Vin du Dok: Mark en Resie

Van een Vin du Dok - de buurtwijn van oudsher - heeft wijnkenner en hobbykok Mark (46) nooit een drupel gedronken. Hoewel hij al 18 jaar in het Witte Dorp woont, moet hij ook concluderen dat hij pas veel later echt is gaan ‘inburgeren’. Eigenlijk sinds dat zijn vrouw Resie (40) met hond Jip (17!) in 2005 bij hem aan de 2e Wilakkersstraat kwam wonen. Het nam helemaal een vlucht na de geboorte van hun dochter Lara (3,5) en het organiseren van het Midzomernachtfeest vorig jaar.

Men neme een Vin du Dok: Vital en Iris

Vital woont met zijn vrouw Iris en hun zoontjes Lucas (7) en Casper (3) zo’n zes jaar aan de net vernieuwde Petrus Dondersstraat. De huizenmarkt zag er toen heel anders uit. Ze kwamen van een bovenwoning aan de Helmerslaan en moesten à la minute beslissen of ze dit pand zouden kopen of niet. Ze hebben er geen moment spijt van. De schrijversbuurt was heel sfeervol; hier hebben ze hun tuin en meer contact met de buurt. “Hoewel je sociale wereld zich natuurlijk ook ineens uitbreidt als je kinderen krijgt”, relativeert Vital. Zelf zijn ze overigens behoorlijk actief in de buurt.

Abonneer op Men neme een Vin du Dok