Skip to main content

Aan het woord

Herinneringen aan 52 jaar wonen in het Witte Dorp

Lies Vogels-Staal heeft 52 jaar aan het Burghplein in het Witte Dorp gewoond. Nu woont zij in de wijk Cingelshouck, maar denkt zeker nog wel eens terug aan die mooie, maar soms ook droevige tijd.

Oude herinneringen aan het Witte Dorp

Huib Hendriksen is ruim 90 jaar geleden geboren in Geldrop en heeft in zijn middelbareschooltijd van 1941 tot 1948 op de Geldropseweg in het Witte Dorp gewoond. Hij heeft veel herinneringen aan zijn schooltijd en de Tweede Wereldoorlog.

Naoorlogse jeugdherinneringen

Paul van der Cingel heeft niet écht in het Witte Dorp gewoond, maar heeft er wel goede jeugdherinneringen aan. Zijn oma Jacoba (Snookie) Harmsen-Wijnoogst was vanaf 1939 een van de eerste bewoners in de 2e Wilakkersstraat.

Een van de oudste bewoners verlaat het Witte Dorp

Therèse Brackel is 94 jaar en woont al 50 jaar in de Petrus Dondersstraat. Zij vertelt: "Ik kwam in 1971 met mijn man Guus in het Witte Dorp wonen na de opheffing van onze winkel in damesmode in de Rechtestraat. We woonden toen boven de zaak, die we ruim 20 jaar hadden."

Liz de Bock - Schrijfdocent

Buurtbewoonster Liz de Bock is schrijfdocent en geeft schrijfcursussen, zoals creatief schrijven of autobiografisch schrijven. Met haar achtergrond als programmamaakster en schrijfster wil ze haar kennis en ervaring nu graag overbrengen als schrijfdocent.

Groeten uit Vietnam

Onze buurtbewoners Wieger en MarieJet zijn voor een jaar naar Vietnam geëmigreerd. Hoe ziet hun dagelijks leven er daar uit?

Subscribe to Aan het woord