Skip to main content

Aan het woord

Naoorlogse jeugdherinneringen

Paul van der Cingel heeft niet écht in het Witte Dorp gewoond, maar heeft er wel goede jeugdherinneringen aan. Zijn oma Jacoba (Snookie) Harmsen-Wijnoogst was vanaf 1939 een van de eerste bewoners in de 2e Wilakkersstraat.

Een van de oudste bewoners verlaat het Witte Dorp

Therèse Brackel is 94 jaar en woont al 50 jaar in de Petrus Dondersstraat. Zij vertelt: "Ik kwam in 1971 met mijn man Guus in het Witte Dorp wonen na de opheffing van onze winkel in damesmode in de Rechtestraat. We woonden toen boven de zaak, die we ruim 20 jaar hadden."

Liz de Bock - Schrijfdocent

Buurtbewoonster Liz de Bock is schrijfdocent en geeft schrijfcursussen, zoals creatief schrijven of autobiografisch schrijven. Met haar achtergrond als programmamaakster en schrijfster wil ze haar kennis en ervaring nu graag overbrengen als schrijfdocent.

Groeten uit Vietnam

Onze buurtbewoners Wieger en MarieJet zijn voor een jaar naar Vietnam geëmigreerd. Hoe ziet hun dagelijks leven er daar uit?

Hans Hoekstra over Mia van Rooij

Twee jaar geleden interviewde Hans Hoekstra Mia van Rooij in verzorgingshuis Dommelhoef. Bedoeling was haar levensverhaal op te tekenen en uiteindelijk in boekvorm uit te geven, maar op 8 september 2015 overleed ze onverwacht op 80-jarige leeftijd.

Subscribe to Aan het woord