Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereniging De Witte Burgh

vereniging witte dorp logo

Nadat Bouwfonds in 1993 startte met de bouw van de 82 woningen van De Witte Burgh, richtten de kopers van deze huizen een kopersvereniging op. Na een aantal jaren was het moment daar om de kopersvereniging De Witte Burgh een nieuwe functie te geven en hem om te zetten naar wijkvereniging De Witte Burgh.

 

De wijkverening zet zich in voor allerlei activiteiten in de wijk, die we afzonderlijk of samen met onze naaste buren uit het Witte Dorp ondernemen. Zo wordt er samengewerkt met de organisatie van bijvoorbeeld het jaarlijkse midzomernachtfeest, de koningsdagfestiviteiten en de jaarlijkse ontvangst van Sinterklaas.

 

Afzonderlijk van het Witte Dorp hielden we in De Witte Burgh ook een aantal buurtbarbecues op initiatief van de wijkvereniging. Daarnaast ondersteunt de wijkvereniging sinds 1994 zowel praktisch als financieel de buurtkrant van de Witte Burgh. Sinds 2007 gaat deze onder de naam De Witte door het leven als fusiekrant met de buurtkrant Wit op Zwart van het Witte Dorp.

Ook probeert de vereniging de bewoners te ondersteunen en adviseren in zake algemene onderhoudskwesties en leefkwaliteit van de wijk.

 

Wijkvereniging de Witte Burgh vraagt € 15 contributie per jaar per huishouden. Momenteel zijn 67 betalende leden (80%), wat het bestuur van de vereniging als een goede deelname ziet.

 

Witte Burgh_bestuur.jpg

 

Het bestuur bestaat momenteel uit (vrnl):
Voorzitter: Wieger Cornelissen
Secretaris: Luuk Sars
Penningmeester: Connie Tabor
Bestuurslid: Tom Goris

Neem hier contact met ons op.