Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegwijzer nieuwe bewoners

Deze pagina is bedoeld als wegwijzer voor nieuwe of aankomende bewoners van het Witte Dorp. Vind hier snel verwijzingen naar belangrijke contacten en organisaties in de buurt, maak kennis met de historie van het Witte Dorp en bekijk de jaarkalender buurtevenementen.

 

 

Kenmerk en historie

Het Witte Dorp is een prachtig voorbeeld van een tuindorp, ontworpen door architect Dudok in de 'moderne' stijl van de Nieuwe Zakelijkheid en gebouwd tussen 1937 en 1939. Lees hier meer over het Witte Dorp, de historie en het Jubileumboek 75 jaar Witte Dorp.

De Witte Burgh is in 1994 opgeleverd op het voormalige DAF terrein. Lees hier meer over de historie van dit nieuwe 'stukje' Witte Dorp.

 

Organisatie en contacten

De buurt kenmerkt zich door een hoge organisatiegraad.

  • Stichting Witte Dorp de Burgh, kortweg Stichting WIDO, fungeert als een buurtvereniging met als doel de belangen van alle bewoners in onze wijk zo goed mogelijk te behartigen en de woonomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en te houden. Zij zijn er voor iedereen: huurders en eigenaren, de bewoners dus!
  • De Vereniging Onderhoudsfonds Witte Dorp heeft als doel het bewaken en bewaren van de technische kwaliteit van de woningen van het Witte Dorp. Dit gebeurt door de woningen te inspecteren en onderhoud uit te laten voeren. Het onderhoud beperkt zich tot het schilderonderhoud aan de buitenzijde van de woning en bijgebouwen.
  • Sinds 2001 zijn alle huizen in het Witte Dorp een rijksmonument. Dit betekent dat voor alle wijzigingen aan de woning een vergunning moet worden aangevraagd. Lees hier alles over de Welstandscriteria voor het Witte Dorp: wat mag je wel en niet wijzigen. Voor vragen: neem contact op met de werkgroep Monument 3.0.
  • Verder zijn er nog tal van Werkgroepen en Commissies voor allerlei evenementen.

 

Jaarkalender en evenementen

Verdeeld over het jaar vinden er voornamelijk op het Burghplein een aantal vaste evenementen plaats, waaraan veel buurtbewoners deelnemen. Kijk hier voor de buurtevenementen en jaarkalender.

 

Communicatie

  • Onze buurtkrant De Witte verschijnt 1 à 2 maal per jaar en wordt huis aan huis verspreid. Kijk hier voor het archief van alle buurtkranten.
  • Om goed op de hoogte te blijven is er naast deze website ook een Witte Dorp Facebook pagina. Door deze te 'liken' word je regelmatig geïnformeerd over buurtnieuws of aanstaande evenementen.
  • Je kunt ons ook volgen op Instagram.
  • Onderaan deze webpagina kun je je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief, die ontvang je per email.
  • Voor buurtpreventie kun je je aanmelden via WhatsApp Buurtpreventie. De WhatsApp groep met meer dan 200 deelnemers heeft als doel de veiligheid in onze buurt te behouden c.q. te vergroten.
  • Voor sociale, culturele en andere bewonerszaken kun je ook lid worden van NextDoor TuinDorp om direct contact te kunnen leggen met buurtbewoners van de wijk Tuindorp.

Wij wensen je veel geluk en plezier in onze wijk en hopen je snel te ontmoeten in de buurt of tijdens een van de evenementen op het Burghplein!

 

Contact

Voor vragen of opmerkingen neem direct contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Stichting het Witte Dorp, De Burgh